New here? Register. ×

CONCERT: Black Honey kan nog vertrouwen op hitjes in het Paard

one comment
Written by Jaap Smit | Published in Concerten
  • 20170920_211310
20Sep

Door: Jaap Smit

Wat hebben we in Nederland maar geluk dat we op een paar uurtjes afstand wonen van het interessantste muzikale broeinest van het moment. Declan McKenna, Marsicans, Blossoms; terwijl de rest van de wereld rustig op haar beurt wacht mogen wij ze allemaal eens goed door de poppodia halen. Ook Black Honey lijkt langzaam Europa uit te kunnen, maar wacht nog op een o zo belangrijk debuutalbum. Zullen wij niet om wakker liggen, want dat betekent meer honing voor ons. Op 20 september smeert de band een flinke lik door het Paard in Den Haag.

Husky Loops mag de zuinig gevulde zaal opwarmen. Het Londense drietal met de looks van The Horrors en het geluid van een troep agressieve dolfijnen valt wat rauw op het dak van het publiek. De gillende gitaargroeven en bruut complexe baslijnen hebben alles in zich om wat los te maken, alleen heeft de band de pech dat ze vanavond voor een verkeerde zaal staan. Desondanks zullen er veel mensen de volgende ochtend toch even een liedje van ze opzetten, zo verraad een welverdiend applaus aan het einde van de set.

20170920_211944

Zonder gek veel bombarie komt de Black Honey het podium op en de anders zo extravagante frontvrouw Izzy Bee Philips gaat vanavond voor een petje en een shirtje (met ‘fuck Donald’ op de achterkant gedrukt, dat dan weer wel). Qua setlist is de onvoorspelbaarheid volledig verdwenen en de aankleding podium-wise is ook karig. Nu is dat laatste geen ramp – normaal zorgt de outfit van Izzy voor voldoende afleiding – maar is het opvallend dat de opening van All My Pride en Bloodlust een aanloop nodig heeft om het (ondertussen volgelopen) Paard tot in iedere hoek met muziek te vullen.

Lang kan daar niet over gezeurd worden omdat Black Honey een razend interessante hitjesband is en de prijs voor het kaartje dubbel en dwars waard. De verzameling nummers die gespeeld wordt is nog weinig veranderd sinds een krap jaar geleden, maar tracks als Madonna, Somebody Better en Spinning Wheel (incluis krijs) gaan gewoon lastig vervelen, en dat is precies wat Black Honey vanavond redt. Het akoestisch gespeelde Cadillac is een mooi, intiemer hoogtepunt evenals publieksfavoriet Hello Today. Tijdens afsluiter Corrine beveelt Philips de zaal om te gaan zitten, een vast onderdeel dat nog eens van nummer wisselt en – helaas – nog steeds niet goed mixt met de muziekstijl. Gelukkig kan de last-minute publieksparticipatie geen kwaad, zeker als Izzy randje podium staat en iedereen één voor één met haar felle ogen kan hypnotiseren.

20170920_213140

Hoewel de show slechts rond een uurtje schommelt, is alles gespeeld wat gespeeld moest worden. Niks geen gedoe met toegiften, zo laat de band weten: “we don’t do encores!” Na de laatste tonen springt de helft van de band meteen het podium af en loopt richting merchtafel. Over twee maanden staat het rockkwartet voor een uitverkochte AFAS Live (als voorprogramma van Royal Blood) en nu signeren en praten ze met iedereen die het maar wil. Na een routineuze show – die desondanks niets te wensen over liet – zijn de gesprekjes en handdrukken met de band gewoon weer oprecht en signeren ze alles totdat de zaal leeg is. De formule werkt nog in het Paard en niemand gaat vanavond ontevreden naar huis, maar de noodzaak van een album – of een nieuwe hit – lijkt zich tussen de regels al aan te dienen.

(Foto’s: Jaap Smit)

gif-rise-against2

One thought on “CONCERT: Black Honey kan nog vertrouwen op hitjes in het Paard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Vertel...