New here? Register. ×

CONCERT: Hoe Afterpartees de V11-boot rockte

no comments
Written by Jaap Smit | Published in Concerten, Pop, Rock
  • sequence-05-00_00_25_10-still005
26Mrt

Tekst: Daan Visser    Beeld: Jaap Smit

Life is Easy, zo heet het nieuwste album van de Limburgse Afterpartees. Op de V11 in Rotterdam laten de jongens zien dat naast hun leven, ook hun optredens makkelijk voor ze zijn. Benedendeks laat het vijftal Horstenaren de boot extra deinen in de haven.

Niek Nellen is de eigenwijze, charismatische en vooral onvoorspelbare frontman van  Afterpartees. Alles wat de zanger doet lijkt volkomen willekeurig, maar de manier waarop hij het doet is vermakelijk. De microfoon blijft loskomen van het snoer, wat voor de mic-slingerende zanger niet handig is. Hij besluit fluisterend door de microfoon de geluidsman te vragen of hij tape heeft. Wanneer dat niet lukt vraagt Niek aan het publiek of ze toevallig tape meegenomen hebben. Ergens halverwege de set lukt het Niek toch om twee rollen tape te bemachtigen, waarna hij het publiek laat kiezen welke van de rollen hij moet gebruiken. Een ander onvoorspelbaar moment is wanneer Niek met een tamboerijn op zijn hoofd door het publiek loopt en iedereen even gedag zegt door een hand op hun schouder te leggen. Eenmaal helemaal achteraan in de zaal vraagt hij aan een man in het publiek of hij een slokje van zijn bier mag. Kan prima op de boot.

Dit is natuurlijk heel leuk, maar het gaat om de muziek. De poppy garagerock van Afterpartees is live even aanstekelijk als op hun platen. Het verschil tussen de nummers van het debuutalbum Glitter Lizard en hun tweede album Life is Easy is heel erg merkbaar. De nummers van het eerste album zijn namelijk veel ruiger en voller qua sound. De liedjes zijn tot de nok toe gevuld met akkoorden en noten, terwijl de nummers van Life is Easy veel luchtiger en melodieuzer zijn. De setlist is een mooie balans tussen de twee albums van Afterpartees. Een van de beste tracks van Life is Easy, Call Out Your Name, wordt tot het tweede couplet volledig in het Duits gezongen. Op het eerste gezicht een kwestie van volledige willekeur, maar als je weet dat de groep uit Horst binnenkort door Duitsland gaat touren is alles opeens duidelijk.

Afterpartees werd in 2015 gezien als de muzikale belofte van dat jaar. Drie jaar na dato is het duidelijk dat deze titel meer dan verdiend was. Met hun opvallende frontman en catchy garagepop zullen de heren uit Horst ook zeker bij onze oosterburen opvallen.

sequence-05-00_00_15_35-still003  sequence-05-00_00_51_09-still008

sequence-05-00_00_22_11-still004  steve-french-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?
[contact-form-7 id="59" ]