New here? Register. ×

CONCERT: The Boxer Rebellion trakteert het publiek op de automatische piloot in TivoliVredenburg

no comments
  • 1
05Mrt

Tekst: Daan Visser      Beeld: Lauren Booster

Het is 2005, twee weken na je debuutalbum gaat het platenlabel failliet. Vier jaar daarna breng je een tweede, zelf-gefinancierd album uit. Na jaren ploeteren in de Londense rockscene heb je in 2013 opeens een wereldwijd hitje te pakken, Diamonds. Je muziek wordt in series als The Vampire Diaries, Grey’s Anatomy en CSI New York gebruikt. Dat is in een notendop het verhaal van The Boxer Rebellion. In de Ronda van TivoliVredenburg laat het kwartet zien wat voor een ervaring ze in die jaren hebben opgebouwd.  

2

De Amerikaans-Engelse band doet Utrecht aan om het publiek alvast warm te maken voor hun aankomende album, Ghost Alive. Ze openen het optreden met de albumopener What The Fuck. Overal in de show zitten nummers van het album verstopt, met als het meest opvallende nummer Here I Am. Deze meest recente single van de band gaat over het verlies van zanger Nathan Nicholson’s vader. Verlies en rouw is de rode draad in Ghost Alive.

De teksten van Boxer Rebellion gaan vaak over herkenbare thema’s. Dit in combinatie met de toegankelijk indierock maakt de Boxer Rebellion een band met veel fans. De set zit vol poppy ballades en de refreinen zijn gevuld met ‘oeh’s’ en ‘aah’s’, waarbij het publiek lekker mee kan zingen. De succesvolle reverbsound van de groep profiteert enorm van de goede akoestiek van de Ronda. Vanuit de bovenste ring is goed te zien dat ook de lichtshow de totaalervaring ten goede komt.

boxer-rebellion-5

Na jaren onder de radar te hebben geleefd is duidelijk te merken dat de Boxer Rebellion hun ervaringen hebben omgezet in een succesformule. Live zijn ze strak en gelikt, maar het is allemaal heel voorspelbaar. Het lijkt bijna op de automatische piloot te gaan. De nummers volgen elkaar in hoog tempo op en de band weet zo het publiek op een mooie verzameling van hits en nieuw materiaal te trakteren.

cvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

3  boxer-rebellion-4

boxer-rebellion-6  boxer-rebellion-7

asitis-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?
[contact-form-7 id="59" ]