New here? Register. ×

LLUISTEREN! 8 X London Calling-voorpret

no comments
Written by Jaap Smit | Published in Reviews
  • academic
20Okt

De najaars-editie van London Calling is upon us! Na een heerlijke editie in mei heeft het festival een zomer lang gegraven naar nieuwe namen die op het punt van doorbreken staan. Om de blokkenschema-priegelaars het iets makkelijker te maken een route uit te stippelen hebben wij alvast acht acts opgezocht die dit jaar zeker voor vuurwerk gaan zorgen!

The Academic (zaterdag)

In de lange lijn van charmante indiebands op London Calling vinden we deze editie The Academic. Met hun debuutalbum Tales From The Backseat scoorden de Ieren een nummer één plaat met de singles Different en Bear Claws. Momenteel tourt The Academic door Europa en spelen ze na London Calling nog shows in Rotterdam en Nijmegen.

Vivii (zaterdag)

Voor Lana del Rey-achtige dreampop moet je bij Vivii zijn. Dit Zweedse echtpaar vond elkaar naast de liefde ook in de muziek en na verschillende muziekgroepen besloten ze als Vivii als duo verder te gaan. Met geluiden uit hun jeugd, oud vinyl en klassieke invloeden is de mengelmoes die Vivii maakt uniek en verrekte lekker.

The Garden (vrijdag)

De Amerikaanse tweeling Fletcher en Wyatt Shears zijn twee van meest ongeleide projectielen die dit weekend in Paradiso zullen staan. Naast de bijtende postpunksoep willen de broers ook nog wel eens ten tonele verschijnen in dameskleding of een gezicht vol schmink. Maak je klaar voor een show vol gierende rockbommetjes met donderende drums en gemartelde baslijnen.

Mellah (zaterdag)

Onder de rook van Londen vinden we Mellah, een singer-songwriter die zijn verhalen slim verpakt in hazy doosjes van gitaar en synths. Na zijn EP Middle England bracht hij onlangs de single What It Is uit, een confronterende track over alle ongerechtigheid en nare zaken die er tegenwoordig op ons afkomen. Toch is Mellah geen overmoedige wereldverbeteraar, maar een eerlijke artiest die zegt waar het op staat.

The Parlotones (vrijdag)

The Parlotones blazen dit jaar twintig(!) kaarsjes uit en we zijn maar wat blij dat ze dat feestje komen vieren in Paradiso. Met onder andere een platinum album A World Next Door To Yours onder de arm maakt het Zuid-Afrikaanse viertal heerlijk alternatieve stadionpop à la Coldplay en The Killers, maar verwerken ze altijd een prikkelend theatraal randje in hun performances.

Phum Viphurit (vrijdag)

Met z’n tweeëntwintig jaar kwalificeert Phum Viphurit niet meer als wonderkind, maar dat maakt z’n luimige chillpop niet minder fijn. Op z’n negende verhuisde Phum van Bangkok naar Nieuw-Zeeland, waar hij zich stortte op verschillende instrumenten. Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum Manchild, waarop heb met zijn mellow gitaarpop speels knipoogt naar Mac Demarco en Jack Johnson.

Jo Passed (zaterdag)

Op hun eerste tour door Europa passeert het Canadese Jo Passed door de bovenzaal van Paradiso. Debuutalbum Their Prime laat zien dat experimentele, grungy indiepop niet altijd hoeft te verzanden in een onaanhoorbare mix, maar dat als je je gitaar op de juiste manier mishandeld er best wat te genieten valt. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

Buzzy Lee (vrijdag)

De zoete electropop van Buzzy Lee is het perfecte tussendoortje op Londen Calling dit jaar. Met haar debuut-EP Facepaint liet ze al zien dat melancholie en opgewekte productie best een handje kunnen schudden, onder andere dankzij producer (en jeugdvriend) Nicolas Jaar. Verwacht een intieme setting en wellicht een ontspannende rilling over je rug bij deze rising star.

as-it-is-banner-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?
[contact-form-7 id="59" ]