REVIEW: Lizzy Farrall – All I Said Was Never Heard (★★★☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Wat heeft een meisje als Lizzy Farrall te zoeken op een label als Pure Noise? Op het raster van het label staan vooral razende beuknamen en Farrall is alles behalve dat. Wat de reden hierachter ook is, het label moet bovenal hebben gezien dat dit meisje op zelfverzekerde manier zonder twijfel veel fans van alternatieve rock zal aanspreken met haar EP All I Said Was Never Heard.

Een hintje naar akoestische folk hier, een aangenaam zacht refreintje daar.. bij het eerste nummer Broken Toy lijkt Farrall nog een beetje een contractfout van Pure Noise. Maar de motieven worden duidelijk als je let op de teksten: tienerfolk door een stem die de aandacht grijpt en je meezuigt in typische thema’s van gebroken harten, vrienden en de grote boze wereld die je niet begrijpt. Sluit goed aan bij haar dozijn labelmaatjes die deze onderwerpen – iets hardhandiger – door de speakers douwen. Farrall kan met haar akoestische gitaar alleen minstens hetzelfde effect bereiken.

Better With is het enige nummer op All I Said Was Never Heard dat we onder het kopje ‘rock’ kunnen schuiven en dat uitstapje klinkt zeker niet slecht. Tegenhanger Better Off keert weer terug naar de krachtig gezongen emo-pop, waar Farall hoorbaar comfortabeler in haar stem zit. Hollow Friends breit met blazers in de finale een eind aan dit opvallende punkpamflet, dat er best mag zijn en zich naar alle waarschijnlijkheid nog prima thuis gaat voelen tussen de bands. (★★★☆☆)

Luister van All I Said Was Never Heard:

  • Broken Toy
  • Better With

gifbanner-the-front-bottoms

Of lees dit