New here? Register. ×

REVIEW: MacSwordfish – Unconverted

no comments
Written by Jaap Smit | Published in EP's, Reviews, Rock
  • macswordfish-unconverted
08Sep

Door: Daan Visser

Bij de eerste gitaarklanken van het openingsnummer Clown denk je dat je straightforward rock voorgeschoteld zal krijgen, maar dit is niet het geval op Unconverted. Het derde album van het trio uit Breda gaat verder dan normale rock. Als je luistert naar nummers als Nocturnal Escapades & Dancehall Etiquette en Twenty – Two merk je het album veel meer aparte tijdssignaturen heeft dan op het voorafgaande album INSTIGATOR. Dat album was veel eenvoudiger dat Unconverted. De gitaar en de drums voegen acrobatische en progressieve stukken toe aan het nieuwe album. Het is muzikaal een stap vooruit zonder dat het te pocherig is.

Ook de thema’s zijn duisterder geworden op het album. Een nummer als Blinded by the Night heeft bijvoorbeeld teksten als ‘Everybody knows God is really dead, so what else have we left.’ Toch spant het nummer Sunshine III wat dat betreft de kroon. ‘I could write a protest song and you would all just sing along.’ De somberte op het Unconverted staat ook hier weer in contrast met het voorgaande album. Met nummers als Rooftop Dancin’ Monkeys en Light Me Up was de vorige worp toch een stuk vrolijker.

Toch is het meer complexe en zwaarmoedige Unconverted een goed album. Het heeft een mooie samenhang van goed doordachte nummers. Het is ook niet alleen kommer en kwel, het album eindigt namelijk met het uptempo nummer Wolves. Met het schreeuwende openingssalvo van de drummer wordt Unconverted  met een knallend nummer van twee en een halve minuut afgesloten.

Luister van Unconverted:

  • Sunshine III
  • Wolves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Vertel...