New here? Register. ×

REVIEW: The Dirty Denims – Back With A Bang! (★★★☆☆)

no comments
  • unnamed
26Okt

Door: Maaike van der Linden

Een half jaar geleden brachten The Dirty Denims het eerste deel van hun nieuwe album ‘Back With A Bang!’ uit. Op 27 oktober is de andere helft gereleaset en staat er nu bij elkaar zo’n veertig minuten ‘happy hardrock’ op het album.

De eerste zes nummers Back With a Bang, Heartbeat, Money Back Guarentee, Don’t Waste My Time, Make Us Look Good, en Can’t Get Enough of Rock & Roll zijn al bekend van het eerder uitgebrachte eerste deel en eigenlijk is dat jammer. Voor degenen die het eerste deel al kennen duurt het daarom vrij lang tot The Dirty Denims met een nieuw nummer komen. Het is al helemaal jammer als die verrassing uitblijft. Misschien komt het door het genre, misschien komt het door de lengte van het album, maar na twaalf nummers is het overzicht een beetje kwijt en lijkt alles op elkaar. Er zitten niet veel rustpunten in de muziek en elk nummer heeft ongeveer wel hetzelfde tempo of dezelfde opbouw waardoor Back With A Bang! soms wat inzakt.

Toch is dit niet heel storend want ook van de tweede helft van de plaat zijn de nummers plain goed en er is geen twijfel mogelijk dat de eindsom een goede voldoende is. De cover van Joan Jett’s Bad Reputation past bij de groep en wordt op hun eigen manier uitgevoerd wat goed werkt. Ook de afsluiter van het album We Want More verdient een speciale vermelding want naast dat het gitaarrifje blijft hangen, gaat de tekst over het laatste nummer van een show en is daarmee perfect als laatste nummer. Desondanks hoop je stiekem op een muzikaal gek sprongetje van The Dirty Denims op Back With A Bang! en blijven de eerste zes eerder uitgebrachte nummers eigenlijk wel de beste. (★★★☆☆)

Luister van Back With A Bang!:

  • We Want More
  • Heartbeat
  • Can’t Get Enough Of Rock & Roll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Vertel...