New here? Register. ×

REVIEW: When ‘Airy Met Fairy – Glow (★★★☆☆)

no comments
Written by Jaap Smit | Published in Albums, Alternatief, Pop, Reviews
  • wamf-glow
16Nov

Door: Jaap Smit

‘When ‘Airy Met Fairy’ mag dan klinken als een kandidaat voor de Gouden Griffel, het kamerpopcollectief met dezelfde naam lijkt te azen op diezelfde prijs. Debuutalbum Glow is een aandoenlijk lijstje poezelige boekjespop dat hier en daar graantjes pikt van Regina Spektor en Kate Bush.

De schattige opening 123magic zet de speelgoeddoos op een kiertje waar een jong, verlegen bandje voorzichtig doorheen kijkt. Cute. Het is gelukkig een van de meerdere kwaliteiten van de band, die de plaat onafhankelijk produceerde en – zo te horen – er flink wat xylofoontjes voor versleet. De introspectieve teksten van zangeres Thorunn zijn ingetogen, nergens echt krachtig. Met behulp van aanzwellende en toch minimale arrangementen kent Glow toch momenten op Sanctify You, Daughter en Bones waarop de zoete snoepsmaak even moet wijken. Zo ontwijkt When ‘Airy Met Fairy nipt het stempel koddig.

Door klein te werk te gaan en lieve, rustige woordjes te fluisteren is Glow een prima halfuurtje at best, zonder al te gekke plotwendingen. ‘Kindermuziek voor volwassenen’ komt redelijk dicht bij de definitie voor dit album, aan u de keus of u zich hierdoor verleidt voelt om eens in de suikerspin van When ‘Airy Met Fairy te duiken.

Luister van Glow:

  • 1 2 3 Magic
  • Sanctify You
  • Bones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Vertel...