New here? Register. ×

CONCERT: Siv Jakobsen speelt in De Ster ontspannen tussen de zagen en katrollen

no comments
  • unnamed
04Okt

Door: Daan Visser

The Nordic Mellow is het debuutalbum van Siv Jakobsen is al een tijd uit en de singer-songwritser uit Noorwegen treedt vier keer op in Nederland. Een van de locaties is de Molen de Ster in de Utrechtse wijk Lombok.

De locatie heeft een sterk effect op het optreden. Aan de muren en het plafond van de zaal in de molen De Ster hangen zagen, katrollen en andere apparaten die van belang zijn voor het werken van de molen. De herkenbare geur van hout komt je bij de binnenkomst al tegemoet. Vooraan in de zaal gaat de helft van het publiek op de grond zitten. Deze intieme en kleine zaal geeft een extra dimensie aan de Noorse folkmuziek van Jakobsen. Het is bijna perfecte combinatie tussen locatie en muziek.

De muziek omschrijft de Noorse singer-songwritster tijdens het optreden als “Nice and mellow tunes.” Alleen met een akoestische gitaar en een keyboard spelen Jakobsen en haar toetsenist Einar Stray speelt het duo met een ongelofelijke ontspannenheid. Ook de houding en het voorkomen van Jakobsen straalt ontspanning uit. Dit in combinatie met een snufje humor. “Can you sing a song in Norwegian?”, klinkt er uit het publiek? “No.”, is het simpele antwoord van de jonge zangeres. Een ander voorbeeld van de gezonde dosis humor van het Noorse duo is hun bewondering voor Britney Spears. “Every day is better with a little bit of Britney.” Dit statement wordt opgevolgd door een opgefolkte versie van Spears’ hit Toxic.

Met maar één album op zak is de setlist niet opzienbarend lang. Naast het spelen van het gehele album en de toevoeging van de cover van Britney Spears wordt er bij de toegift een cover van het nummer Jolene van Dolly Parton gespeeld.  Gelukkig is het niet nodig om een optreden van twee uur neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Vertel...