New here? Register. ×

VIDEO: Enter Shikari – Live Outside

no comments
  • enter-shikari2
01Aug

Terrorisme, Trump, Brexit.. allemaal zaken waar menig muzikant al zijn of haar zegje over heeft gedaan, maar tot nu toe ontbrak de naam van Enter Shikari nog altijd op die lijst van betrokken musici. Dat is gek, omdat de Britse band zich nooit inhield om hun mening over uiteenlopende kwesties op tafel te gooien, maar daar lijkt nu verandering in te komen: vannacht kondigde Enter Shikari aan hun vijfde album The Spark op 22 september uit te zullen brengen en releaste meteen de single Live Outside.

Op het nummer (waar zanger Rou Reynolds opvallend clean blijft zingen) deelt de band klappen uit aan de hedendaagse beeldscherm-maatschappij, die het volk gedeisd houdt en ‘happy-pills’ geeft. In de video zien we de band als gehoorzame lopende band-werkers hun leven leiden, totdat Reynolds nieuwsgierig wordt naar de wereld buiten werk, entertainment en vooral blijven lachen.

Volgens een persstatement is The Spark het meest persoonlijke album van de band tot nu toe. De persoonlijke (medische) problemen van Reynolds van de afgelopen jaren vormden een grote inspiratiebron voor de nieuwe muziek.

Het vorige album The Mindsweep kwam uit in 2015. Ook bracht de band de losse singles Redshift, Hoodwinker en Supercharge uit.

Op 29 november speelt de band een show in AFAS Live, met Lower Than Atlantis en Astroid Boys als support-acts.

Bekijk hier de video voor Live Outside:

gif-looking-for-band-2 bandparadise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Vertel...