New here? Register. ×

VIDEO: Glass Animals – Agnes

no comments
  • Glass Animals
02Aug

De Oxfordse band Glass Animals heeft vandaag de videoclip gedeeld voor de nieuwe single Agnes. Het nummer is afkomstig van het album How To Be A Human Being, dat de band vorig jaar uitbracht.

Het album bewees zich al eerder als een muzikaal antropologisch werkstuk waar je van de ene verbazing in de andere valt. Zanger Dave Bailey’s oplettendheid zorgde al onder andere voor de bizar lekkere hits Pork Soda, Youth en Season 2 Episode 3, die de verhalen vertellen van willekeurige personen die hij in zijn leven als muzikant ontmoette. De nieuwe single Agnes (de afsluiter van het album) breekt met die traditie door een het verhaal te vertellen van een depressieve vriend van Bailey, die door verslavingen en depressiviteit uiteindelijk zichzelf van het leven beroofde. Aan Paste Magazine liet Bailey weten dat Agnes zijn favoriete track van het album is en in een post op Instagram zei hij het volgende over het nummer: “there are varying degrees of autobiography and my own life in each song i write…but for the most part, that stuff is buried and clouded in fiction or blended with other peoples’ lives that i’ve heard about in taxis or at parties or on the street. But there is one song that stands apart from the rest. it is the most truthful, honest, and personal story i have ever written. and that song is ‘Agnes’ [..]  it was a tough one to record, and the only way i could get the vocal right was to record it with the vocal mic held close in my hands alone in a small room and finish it just as intimately as it started.”

Voor de videoclip liet Bailey zich achttien keer opsluiten in een ‘human centrifuge’; een apparaat om F-16 piloten te laten wennen aan enorme G-krachten. Terwijl het voelde alsof zijn organen ineen deukten, zong hij het nummer mee, waar hij zelf – zo verklaarde hij op Facebook – nog af en toe moeite heeft om naar te luisteren. “Maar“, zo sluit hij af, “dit was de enige manier om te laten zien hoe het moet voelen om Agnes te zijn geweest.

Glass Animals speelt op 18 augustus op Lowlands.

Bekijk hier de video voor Agnes:

gif-band-members-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

DRUNK REVIEWS

open all posts

DRUNK REVIEWS

DRUNK REVIEWS

Contact leggen met LLUID?

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Vertel...