REVIEW: 3rd Floor Magic – Let Go

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

1508579_596236887116651_1213338401_n

De Amsterdamse band 3rd Floor Magic (3FM) releaste 24 januari hun gloedjenieuwe EP Let Go. In de Sugarfactory werd het schijfje met vijf nieuwe tracks de wereld ingeslingerd. Okay, niet helemaal nieuw; de tracks Let Go en We Are One waren al een tijdje uit, maar dat nemen we voor lief. De fusion-hop band kan met Let Go een compacte en rete-energieke EP aan hun werk toevoegen.

3FM heeft het concept van een EP door: aangezien je niet dezelfde ruimte hebt als op een album, is het niet aan te raden qua tekst en muziek ver de diepte in te gaan. Hier kan je flink op verliezen als artiest. Let Go telt vijf nummers die stuk voor stuk bol staan van funky en energieke muziek. Niet te moeilijk gedacht, gewoon gedaan. Een toffe mix van creativiteit en kracht. De afwisseling tussen vocalisten Tim en Hilin bleek vanaf het begin al een succesformule, maar dat wordt op de EP nog eens even onderstreept.

Let Go trapt af met Firetruck, waar artiesten Jared Grant en L’dia on Bass ook op verschijnen. Laatstgenoemde drukt genadeloos haar stempel op de track door een bass-solo waar Flea jaloers op zou zijn. Het hele nummer heeft overigens een Red Hot Chili Peppers-vibe, die naadloos aansluit bij het springerige 3FM. Titeltrack Let Go zet die lijn door alsof het niks is, vooral de Let Go’s in het refrein nodigen uit om los te gaan. In de coupletten doet het denken aan die andere grote Nederlandse funknaam; Chef’Special. Ik zie 3FM binnen aanzienlijke tijd nog wel een voorprogramma voor de Haarlemmers zijn. Vervolgens nemen we even sas terug, oftewel even een Pitstop inlassen. De track heeft een prima timing om even bij te tanken. Tekst sluit lekker aan bij de rustige en funky pianootjes en gitaartjes, helemaal top. Nogmaals, de afwisseling tussen mannelijke en vrouwelijke vocalen speelt een grote rol in het succes van Let Go.

We Are One is een oude bekende; tijdens het NH Pop Live-traject (2012) releaste ze de single (+ videoclip) in Paradiso. Ondanks dat past het toch goed tussen de andere tracks. Misschien wat minder funky en energiek, maar het komt de variatie van de plaat ten goede. Last but zeker not least is New Generation, die heerlijk teruggrijpt naar de disco, en stiekem zelfs een beetje doet denken aan meervoudige Grammy-winnaars Daft Punk. Vooral de vervormde stemmen in het refrein en de trompetten maken het feest compleet. Alle tracks passen in elkaar, niets valt er echt buiten. Op Let Go staan een aantal van de beste nummers die het zestal tot nu toe heeft gemaakt. Energie en creativiteit zijn sleutelwoorden voor de EP, en wachten is nu op het grote succes, want dat gaat er komen.

Luister van Let Go:

  • Pitstop
  • Let Go

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit

CONCERT: Billy Talent in 013

Na Simple Plan en Sum41 staat op 23 november die andere grote Canadese punkband in het Tilburgse 013:

CONCERT: The Driver Era in 013

De broertjes Lynch van The Driver Era maakten met Summer Mixtape een heerlijke soundtrack voor een relaxete zomer,