CONCERT: AC/DC in het Gelredome 5-5-2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

11196608_833057890081220_779888484_o

Door: Maaike van der Linden

Een zaal vol dansende vuisten en rode, knipperende, lichtgevende hoorns. 34.000 AC/DC fans verzamelden zich gisteren in het Gelredome voor de aftrap van de Rock or Bust wereldtour. Ondanks de regen zat de stemming er rond het stadion al vroeg in.

De avond werd geopend door Vintage Trouble, een bluesrock band uit California.
Best een tof bandje maar niet de band die je zou verwachten als het voorprogramma van AC/DC, je zou ze eerder verwachten bij het North Sea Jazz Festival. De zanger had goede dansmoves en een goede stem maar menig hardrockfan draaide niet warm voor deze band.

Het einde van het animatiefilmpje dat als intro diende, ging over in vuurwerk en Rock or Bust. De band barstte van de energie en de zaal ook. De echte kenmerken van AC/DC waren ook zeker aanwezig: Angus Young in zijn schoolpak met zijn karakteristieke loopje en Brian Johnson met pet en nog net zo onverstaanbaar als altijd. Dit laatste leek de fans niets uit te maken, zij zongen gewoon net zo hard mee. Hits als You Shook Me All Night Long, Back In Black en Tunderstruck werden afgewisseld met nummers van het nieuwe album Rock or Bust. Ter afsluiting werd For Those About To Rock (We Salut You) gespeeld. Dit nummer ook inclusief de kanonnen die de bezoekers vooraan waarschijnlijk een gehoorbeschadiging hebben bezorgd.

Het decor van de show was groots. De pop van Whole Lotta Rosie, de bel van Hells Bells en schermen waarop beelden van de band werden afgewisseld met animaties. Het meest opvallende was wel het verlengstuk van het podium wat het publiek in liep en omhoog kon. Hierop trakteerde Angus Young het publiek met een lange gitaarsolo.

Ondanks dat Malcolm Young niet aanwezig was op het podium maar neef Stevie Young zijn plaats overnam, speelde de band net zoals ze al die jaren hebben gedaan: snoeihard en onwijs strak. Zoals Dennis Huige (gitarist bij Racoon) zei tijdens DWDD Saturday Night: “De nummers van AC/DC, daar kan je een kanon op afschieten en ze blijven gewoon staan. Die spelen ze over tien jaar nog en raken ze nooit niet beu.” Daar kwam het dit concert ook weer op neer.

Of lees dit

CONCERT: S10 in Paradiso

Na haar Eurovisie-avontuur kan S10 tijdens haar clubtour weer in de Diepte van haar repertoire duiken. Op 24