REVIEW: Alan Lauris – Q3 (The Quest Pt. 3)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

1238118_10151917737818769_1958535008_n

Over een paar jaar kan het niet anders, dan is de Dikke Van Dale verrijkt met het woord ‘electrosingersongwriter’. “Wat is dat dan?”, hoor ik iedereen al denken. Alan Lauris, Nederlands pionier in dit ietwat ongebruikelijke genre zegt er het volgende over: ‘Teken een vierkant en zet bij de hoeken Leonard Cohen, Pet shop boys, Kraftwerk en Eddy Christiani. Je kunt elk Alan Lauris liedje ergens in die ruimte plaatsen. Dat is Electrosingersongwriterpop!’

Precies dat en geen woord minder. Op de nieuwe EP van Lauris, Q3 (The Quest Pt. 3) staan zeven gloednieuwe electropoptracks, duidelijk verrijkt met singer-songwriter elementen. De invloeden van onder andere The Pet Shop Boys zijn goed te horen, met name in het nummer Dedicate. In I Have What It Takes wordt de luisteraar getrakteerd op een lekker luchtig luisternummer, met prettige zanglijnen.

De opvallendste track op Q3 is zonder twijfel Following Albert. Het bijna volledig instrumentale nummer wordt zo nu en dan afgewisseld met een apart refreintje, dat zich in je oren nestelt en op de meest rare momenten in je dag weer opduikt. Ondanks dat gooit Alan Lauris er vaak genoeg super-relaxte melodietjes doorheen, wat varieert tot de bombastische openingstrack Making An Entrance tot het dromerige intro van Briefly. Over iedere track valt wel iets tofs te zeggen, maar het zijn toch de veelzijdige en toegankelijke melodieën die the trick doen.

De bijgevoegde remixes zijn een leuke extra aan het eind van de EP, maar het zevental nummers dat er aan vooraf gaat heeft het in principe niet heel erg nodig. Q3 staat erg sterk op zichzelf, en laat zien dat electropop zeker leeft in Nederland, en dat er daar ook degelijk kwaliteitswerk wordt afgeleverd.

Luister van Q3 (The Quest Pt. 3):

  • I Have What It Takes
  • Following Albert
  • In His Bed

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit