REVIEW: Amber Jo-Ann – Breathless

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Amber_Jo_Ann_Album_Cover_BREATHLESS

In 2007 bracht de Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson haar derde album uit onder de naam My December. Op de Cd-hoes zien we haar in een duistere setting in een rode jurk onderaan de trap zitten. Bij het zien van de cover Amber Jo Ann’s Breathless legde ik meteen de link met Mevrouw Clarkson’s album. Maar hoeveel de buitenkant ook op elkaar mag lijken, des te meer verschilt de inhoud van elkaar. De pop/rockplaat die de Amerikaanse ons bracht staat behoorlijk in contrast met het album van onze eigenste Drentse Amber Jo Ann.

Even een korte introductie; Amber Jo Ann, achttien jaar oud as we speak, gaat als ambitieuze zangeres door het leven, die country combineert met new-age invloeden. Dit geeft een apart geluid, dat verrassend goed klinkt. Op Breathless staan dan ook nummers die zowel swingende country als prachtige, melodieuze ballads bevatten. Amber Jo Ann laat op Breathless haar iets timidere kant de boventoon voeren, maar bijvoorbeeld opener Sister Sister is een vrolijke countrytrack bij uitstek.

De prominente rol van de piano op Breathless is werkelijk subliem. Op de tracks My Journey en I Understand neemt het instrument je mee en laat je tot de laatste noten niet los. De volwassen en sterke stem van Amber Jo Ann sluit naadloos hier op aan. I Understand heeft zelfs iets sprookjesachtig, je zou het zo titeltrack van een Disney prinsessenfilm kunnen maken.

Het stevigere werk op de plaat komt onder andere van Rock This Heartache, dat precies doet wat het zegt. De snerpende gitaar is alleen af en toe net niet dominant genoeg voor de “wall-of-sound”-experience. Het is echt duidelijk dat deze dame haar ballads meer dan prima op een rijtje heeft. Die nummers luisteren heerlijk weg en geven ook de indruk dat daar het hart van deze jonge zangeres ligt. De uptempo tracks zijn een welkome afwisseling, maar Breathless zal herinnerd worden als een intiem countryfeestje.

Luister van Breathless:

  • Sister Sister
  • My Journey
  • Blue Denim Blue
  • I Understand

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Wat vind jij? Overeenkomsten?

AJA-KC

Of lees dit