REVIEW: Angels And Airwaves – The Dream Walker

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Een halvering van band was er nodig om Angels And Airwaves op het spoor van The Dream Walker te zetten. Het vijfde album van de supergroup (momenteel bestaande uit Blink-182’s Tom DeLonge en Nine Inch Nails’ Ilan Rubin) ging net als de Love-albums gepaard met een film, deze keer het geanimeerde Poet Anderson: The Dream Walker. Hierop was het album -hoe kan het ook anders- de soundtrack. Die film heeft haar internationale prijzen al binnen, maar hoe doet The Dream Walker het zonder visuele ondersteuning?

Angels And Airwaves vaart lijnrecht tegen de traditie in dat er tegen het einde van het jaar muzikaal wordt afgebouwd. The Dream Walker is een meer dan lekker toetje van dit jaar. Het album vindt zich diep genesteld in een bak fijne synthrock en DeLonge’s herkenbare Blink-stem kan eigenlijk niet tegenvallen. Daarbij moet wel gezegd worden dat geen van de tien nummers ook maar in de verte op All The Small Things of Dammit lijkt. Er zitten hoorbaar emotionele lagen in, die variëren van rouw tot onzekerheid. Inderdaad, voor je gevoel blijft het een beetje aan de depressieve kant van het spectrum, maar muzikaal is het hele album een feestje.

De eerste single Paralyzed zette eigenlijk al de perfecte toon; het is een schoolvoorbeeld krachtige synthrock, dat met een lossig swingsausje toch een bepaalde afstand naar de luisteraar weet te overbruggen. Dezelfde prikkels krijgen we van The Wolfpack en Bullets In The Wind, waarbij de laatste eigenlijk meer rock dan synth is. Wanneer we dieper in de emoties gaan graven van Angels And Airwaves komen we uit bij Tunnels, de bescheiden ster van het album. DeLonge stort zijn hart uit over zijn overleden vader in een door-hartslag-gedreven nummer, dat er tekstueel geen doekjes om windt.

Zo pakt Angels And Airwaves tien nummers lang de tijd om een lesje gevorderde synthrock te geven. Rauw gitaargeweld is weliswaar aanwezig, maar claimt bijna nooit de voorgrond, de nadruk wordt meer gelegd op de inhoud die perfect rijmt met de muziek. Gevoel, emotie en een zekere power vinden elkaar en sluiten een waardevolle vriendschap op The Dream Walker.

Luister van The Dream Walker:

  • The Wolfpack
  • Tunnels
  • Bullets In The Wind
  • Anomaly

Of lees dit