Artiesten Blikken Terug op 2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

10883020_756204917800209_947085595_o

Voordat wij als redactie onze meningen over muziekjaar 2014 loslaten, willen we graag het podium geven aan de mensen om wie het eigenlijk allemaal draait: de artiesten zelf! Dit jaar hebben we een echte rock-editie van Artiesten Blikken Terug; samen met Exit 31, We Fall Slowly en Penelope kijken we terug naar hun hoogtepunten van dit jaar!

Penelope

promo_penelope

“Ons hoogtepunt van 2014 is het uitbrengen van onze cd Bounce Back via RVP Records en de onwijs veel goede recensies die we krijgen. Tevens op de valreep in 2014 hebben we een PR deal gekregen voor Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de UK bij GoDownBelieving in Keulen. Ons beste optreden het afgelopen jaar was zonder twijfel de supportshow voor Mother’s Finest in een uitverkochte Pul in Uden. Het was mooi om mee te maken dat daar alles op z’n plek viel. Waanzinnig publiek, te gekke fotografen, prachtig licht en ubervet geluid van onze eigen geluidsman Lars Florijn (die ook bij de band is gekomen in 2014).”

“In 2015 kijken we uit naar onze optreden,s oa op Altersonic/Eurosonic (15 jan), Tevens opnieuw de studio in met producer James Lugo en hopelijk vaak naar het buitenland. We wensen iedereen een shockingly good 2015!!”


Exit 31

KB_email_header

“Als persoonlijk hoogtepunt noemen we natuurlijk ons eigen album Killer Body. Trots op veel goede reviews, maar nog trotser dat we steeds onze muzikale weg blijven volgen. Bij een nieuw album horen ook videoclips, en de keuze om het nummer Lullaby te koppen aan een clip over premature baby’s (onze zanger heeft zelf een prematuur kindje) heeft mooie resultaten opgeleverd: hartverwarmende berichten van ouders die steun vinden in de clip en de muziek, zelfs buiten de grenzen van de Europese Unie!”

“Dit toont aan waar het in de muziek over gaat: niet over hoe populair je bent, maar wat je met muziek kunt losmaken en dat je een positief gevoel kunt overbrengen aan mensen die dit nodig hebben.”


We Fall Slowly

10866874_390342101123292_283140441_n

“Een jaar kan slechter verlopen dan 2014 voor We Fall Slowly. In januari 2014 begonnen we met twee shows op Eurosonic, in mei het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival Drenthe en de nationale finale van Global Battle of the Bands. Het hoogtepunt van 2014 was toch wel de DE finale van Sena popNL Award in de Melkweg, Amsterdam. Met een gehuurde touringcar vol publiek gehuld in We Fall Slowly blauw naar Amsterdam. Spelen alsof het de laatste keer ooit is, in een afgeladen zaal. Alsof het daarna nog niet genoeg was kwam de kers op de taart daarna nog in de vorm van een optreden in een oude kerk samen met een bigband! Tussen de bedrijven door deden we nog vijftig shows door heel Nederland, een EP releasen via RVP Records, die goed wordt ontvangen, en een bijbehorende videoclip voor de single Take My Hand. Lang niet gek dat 2014.”

“Aan het eind van het jaar doen we nu even rustig aan en schrijven we vooral, zodat we nog wat te doen hebben in 2015. De full-length komt eraan en nog een drietal verassingen in het komende jaar. Pik omhoog, het beste voor iedereen gewenst in 2015!”


Hou LLUID in de gaten voor de officiële jaarlijstjes van de redactie zelf! Bekijk anders onze lijsten van vorig jaar nog eens!

Of lees dit