REVIEWS: B.o.B. – Strange Clouds

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Voor ik begin; ik ben geen uitgesproken hiphop-fan. Bands die met veel zweet en moeite met z’n allen een prachtig album neerzetten trekken veel sneller mijn aandacht dan rappers die met een leger producers achter zich de ene wereldwijde hit na de andere scoren. Toch schaar ik B.o.B niet onder deze categorie. Strange Clouds klinkt fris!

B.o.B’s debuutalbum The Adventures Of Bobby Ray uit 2010, liet ons kennis maken met een verfrissende nieuwe artiest, die melodieën combineerde met pakkende teksten en succesvolle samenwerkingen met grote artiesten. Nummers als Nothin’ On You met Bruno Mars (toen nog niet zo bekend) en Magic met Rivers Cuomo, lieten B.o.B niet zien als de volgende wereldster, maar als de artiest die het graag zo goed mogelijk deed en niet bang was voor een paar zweetdruppeltjes. Nu, twee jaar later, ligt het vervolgalbum Strange Clouds in de winkels en kan ik zeggen dat dit, net als zijn voorganger, B.o.B maakt tot te veelzijdige artiest die hij is.

Strange Clouds telt 15 nummers, veel samenwerkingen met onder andere Taylor Swift, Lil Wayne, Ryan Tedder en zelfs Morgan Freeman(!), en zit over het algemeen goed in elkaar. De thema’s in de nummers variëren van toegankelijke massahits (So Good) tot levenservaringen en moelijke tijden (Arena, So Hard To Breathe). De afwisseling van rap en zang werkt goed tegen de bijna altijd melodieuze achtergrond, die, inderdaad, in elkaar zijn gezet door een team van meerdere producers. Het album klinkt als een geheel, met als opening de lage, waarschuwende stem van niemand minder dan Morgan Freeman himself, en een rustig, emotioneel pianonummer als een passende afsluiter.

Iedereen zal na het luisteren van dit album sowieso een aantal favoriete nummers hebben, want uiteindelijk is dit album in zekere mate zo breed, dat het niet één bepaalde stijl aanhoud. Dit maakt het ook toegankelijk, zelfs voor niet-hiphop-fan als ik. Strange Clouds heeft iets voor iedereen, en daarmee heeft B.o.B een prima album in handen.

Luister van Strange Clouds:

  • Bombs Away (ft. Morgan Freeman)
  • Both Of Us (ft. Taylor Swift)
  • So Good
  • Circles

Of lees dit