REVIEW: Bloc Party – The Nextwave Sessions

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Bloc-Party-The-Nextwave-Sessions

Het blijft een tragisch verhaal; na deze maand kunnen we de Britse indierockers van Bloc Party weer vaarwel zwaaien. In 2009 kondigde de band ook al aan om een pauze voor onbepaalde tijd in te lassen, maar nadat de heren in 2011 zich weer herenigden (wat resulteerde in het album Four), was de angst voor een break-up alweer verdwenen. Een aantal maanden geleden kondigden ze helaas weer aan om na het festivalseizoen weer voor onbepaalde tijd uiteen te gaan. En dit keer is de kans dat we Bloc Party niet meer terug gaan zien toch wat groter. Nu de (voorlopig) laatste show is gespeeld, laat de band nog wel een gloednieuwe EP achter; The Nextwave Sessions.

The Nextwave Sessions telt vijf gloednieuwe nummers, waarvan de track Ratchet eerder deze zomer als single verscheen. Een deel van de nummers is opgenomen met Dan Carey, die onder andere heeft samengewerkt met Bat For Lashes en Hot Chip. Wat van de EP valt te zeggen, is dat Bloc Party met dit vijftal tracks het ons nog moeilijker maakt om ze de komende tijd te moeten missen. Het klinkt als een perfecte mengelmoes van de vorige albums. Het vlotte en schijnbaar valse Ratchet zou niet misstaan op de tracklist van Four, de track Obscene had zo op Intimacy gekund en Children Of The Future had niet onder gedaan voor een prominent plekje op Silent Alarm. Van dromerige synth tot rechttoe-rechtaan rock, het staat allemaal op The Nextwave Sessions.

In tegenstelling tot het nogal geforceerd klinkende Four is The Nextwave Sessions een fantastische plaat die Bloc Party in al haar veelzijdigheid laat zien. Ze vatten in vijf tracks bijna tien jaar aan muziekhistorie samen, wat de angstige gedachte wekt dat dit misschien toch hun laatste werk zal zijn..

Luister van The Nextwave Sessions:

  • Ratchet
  • Obscene

Of lees dit