REVIEW: Boxerin Club – Aloha Krakatoa

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Dikke tip voor toekomstige bezoekers van het Eurosonic later deze maand: ga op 15 januari even langs in Huize Maas. Tegen middernacht speelt de Italiaanse band Boxerin Club hun aanstekelijke gypsy/indie/beachmuziek. En laten ze rond die tijd ook hun debuutalbum Aloha Krakatoa uitbrengen. Fissa gegarandeerd!

Denk aan een band als The Cat Empire, gekruist met Two Door Cinema Club-like gitaartjes en een handvol blazers. Die losse zigeunerstijl trekt elf nummers lang de wiebelwagen gevuld met vijf Italiaanse jonge muzikanten en instrumenten lekker voort. Vaak genoeg doen de nummers zomers en stranderig aan, en is een vergelijking met Kings Of Leon’s Come Around Sundown snel gemaakt. Het rauwe rockrandje is dan op Aloha Krakatoa wel grondig weggepolijst, maar in plaats daarvan is een prima sing-along factor toegevoegd.

Openers Bah Boh (Joost mag weten wat dat betekent) en Caribbean Town toveren al meteen een dikke grijns op je gezicht. Aanstekelijke gitaarpingeltjes, ritmes en een flinke bak feelgood beheersen vanaf moment één de sfeer op Aloha Krakatoa. Maar na die eerste paar nummers moet Boxerin Club zich concentreren om niet in de eindeloze herhaling te vallen. Hoorbaar maakt de band zich geen zorgen en vangt dit gevaar goed op door andere het speelse xylofoondeuntje op (Boys Are Too) Lazy.

De solide, sfeervolle ondergrond waar eigenlijk ieder nummer van wordt opgebouwd blijft een basis waarop het bijna niet fout kan gaan. Op een paar momentjes na (er bestaat ook zoiets als te veel trompet) is Aloha Krakatoa een heel compleet album dat je op elk feestje op kan zetten. Clouds ‘ll Roll Away en sluiter Black Cat Serenade zijn de laatste dikke sfeermakers. Tussen de rustigere nummers (Northern Flow, Try Hocket) door trekt de stoet die Boxerin Club heet vrolijk voort, alles op hun pad swingend achterlaten. Groningen, be prepared!

Luister van Aloha Krakatoa:

  • Bah Boh
  • Caribbean Town
  • (Boys Are Too) Lazy
  • Clouds ‘ll Roll Away

(Foto boven: Elena Fortunati)

Of lees dit