REVIEW: Bruno Rocco – Lonely Rider

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Lars Stolk

Bruno Rocco, een singer/songwriter uit ons eigen Rotterdam met Kroatische roots levert een handjevol (country) rock songs ondersteund door zijn eigen rauwe en diepe stem. Duidelijk geïnspireerd door bekende Amerikaanse helden als Bruce Springsteen en Bob Dylan moet je van goede huizen komen om deze sound je zo goed eigen te mogen maken. Het derde nummer van deze EP, The Ride, is inmiddels gebruikt voor een gelijknamig getitelde Amerikaanse short movie.

Vijf nummers sieren dit schijfje, waarvan de eerste track, The Ride, duidelijk Rocco’s pronkstuk is. Met zijn zachte doch rauwe stem neemt hij je vanaf moment één mee in zijn pijn, dromen en zoektocht naar zijn verlossing. Ondersteund door aandachtige gitaarspelen maakt hij van dit eerste nummer een zeer aantrekkelijk geheel waardoor het idee van een samenwerking met een short movie ineens niet zo apart meer klinkt.

Het daarop volgende nummer, When Your Time Comes, gaat nog net even wat dieper in op die pijn en zoektocht die je als luisteraar niet kan ontgaan. Het mag een feit zijn dat Rocco een stereotype singer / songwriter is maar dat tot dusver nog niet laat vervelen. Het derde nummer Lonely Rider die al ondersteund wordt door een videoclip mag dat nog maar even duidelijk benadrukken.

Aan al dit heerlijke leed ( ja dat lees je goed ) en soundtrack waardige tunes zit helaas wel een rafelig randje. Rocco moet het zangmatig wel eens ontgelden en mist daarmee wel eens (opzettelijk wellicht) de maat of de toon. Deze zijn zeker op twee handen te tellen en dat is jammer. Tel daarbij op dat de algehele sound nogal eentonig is met weinig risico of contrast en wat overblijft is een gewoon goede schijf.

Ik mag zeggen dat ik aangenaam verrast ben door deze solide schijf van vijf ( ja dat was een woordspeling ) ondanks de enkele gaten in de weg. Bruno Rocco bewijst met Loney Rider dat hij potentie heeft tot meer. Misschien als hij nog wat vaker van die prachtige uitstapjes maakt door de bergen van Kroatië komen de echte klappers vanzelf.

Luister van Lonely Rider:

  • The Ride
  • Lonely Rider

Of lees dit