CONCERT: Flor houdt ongelooflijk veel van zijn fans in Sugar Factory

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Marloes Brouwer

Vanaf het moment dat Flor het podium in de Sugar Factory betreedt, word je door hun positieve uitstraling in een mum van tijd naar ze toegetrokken. Je ziet aan de band dat ze staan te trappelen om hun muziek met je te delen. Voordat het eerste nummer wordt ingezet kijkt Zach Grace, de zanger van de band, met volle aandacht de goedgevulde zaal rond om zijn fans eerst eens zorgvuldig in zich op te nemen.

img_5778

Het eerste nummer is genoeg om de zaal tot leven te brengen. ‘’You dance so beautiful’’, zegt Grace met een vertederende lach op zijn gezicht door het zingen heen. Het publiek varieert van oudere stellen tot pubermeisjes, die vooraan het podium zo hard mogelijk dansen in de hoop indruk te maken op de bandleden. Een aantal bezoekers lijken de meeste liedjes uit hun hoofd te kennen en joelen mee. Maar ook als je slechts mee kunt klappen krijg je het gevoel dat je Flor al jaren kent en van harte welkom bent op hun concert.

De Amerikaanse band kenmerkt zich als energiek en sprankelend. Met hun catchy elektronische sounds, laat de band weten meer te maken dan zomaar Indiepop. Flor heeft een heel eigen geluid. De zachte, zwoele stem van Grace gecombineerd met het pit die de andere bandleden tot uiting laten komen in de muziek, zorgt voor een zekere balans. En de kracht waarmee Kyle Hill drumt, geeft je gedurende het concert steeds meer levenslust.

42106110_10212083654557210_5703399402933059584_o

Na een uur muziek maken heeft Flor je overtuigd en ben je verliefd op ze geworden. Met Grace die tegen zijn fans zegt: “We love you so much” en gitarist McKinley Kitts die een fan laat weten het mooi te vinden hoe hij opgaat in het vierde nummer, is het meer dan duidelijk dat de liefde wederzijds is.

Of lees dit