CONCERT: Octave Lissner speelt de ‘good guy’ in Paradiso

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Tekst: Daan Visser    Beeld: Lauren Booster

De kleine zaal van Paradiso is bij lange na niet uitverkocht, maar wat opvalt is het grote aantal Fransen. Toch is dat niet gek, want het nummer Little Marie werd gebruikt in de Franse film Valley of Love, met in de hoofdrollen Gérard Depardieu en Isabelle Huppert. Daarnaast heeft de singer-songwriter in zijn thuisland al wat hitjes op zak. Octave Lissner heeft nu zijn zinnen gezet op het buitenland.

octave-lissner-5

Het optreden is ontzettend sober. Een man in een wit t-shirt en jeans, bewapend met één akoestische gitaar. Lissner wordt gesteund door bassist Pierre Elgrishi en drummer Tiss Rodriguez, die allebei ook een wit shirt en jeans aanhebben. Het is net een uniform. Er is geen flash, de muziek staat centraal. De speelstijl van Lissner bestaat vooral uit de gebruikelijke akkoorden, maar wanneer de capo om de gitaarnek gaat laat de Parijzenaar een opvallende tokkelstijl zien. Het is verfijnd en clean, in tegenstelling tot de vrolijk ogende, heavy hittin’ drummer Tiss. Die twee stijlen contrasteren mooi met elkaar. Toch is de muziek overwegend mellow en easy listening. Het album Wildflower kwam uit in december en in de tussentijd heeft Lissner met het schrijven van liedjes niet stil gezeten. Hij speelt maar liefst vier nieuwe nummers tijdens de show. Ook speelt het trio twee covers: Dead flowers van the Rolling Stones en Kissing my Love van Bill Withers. Deze nummers zijn goed uitgekozen, want de originele versies vallen niet op tussen Lissner’s eigen liedjes.

octave-lissner-4

Lissner speelt de rol van muzikale “good guy.” Om de twee nummers zegt hij hoe dankbaar hij is om hier te mogen staan en dat we blij moeten zijn om zo’n mooie stad te hebben. Na een aantal keer voelt het niet echt gemeend. Toch revancheert hij zichzelf door na afloop van de toegift, op verzoek van een schreeuwende vrouw in het publiek, Wildflower voor een tweede keer te spelen. Très gentil de sa part!

fdbfbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

octave-lissner-6c  octave-lissner-3

octave-lissner-2b  octave-lissner-1c

Of lees dit