CONCERT: Rondé in TivoliVredenburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Maarten de Schutter

De band Rondé brak al enkele jaren geleden door met de hit Run, maar lanceerde deze maand pas het langverwachte debuutalbum. Op de plaat RONDÉ staan genoeg nummers die een live-sensatie zouden kunnen opleveren, en de albumreleaseshow in Tivoli is dan ook direct een grote test voor het vijftal. Rondé speelt de grootste show uit hun carrière, in een uitverkochte Pandora, en geeft de zaal vol familie en vrienden een energieke en emotionele show.

Zangeres Rikki Borgelt is de duidelijke frontvrouw van de band, die verder uit jongens bestaat. Ze neemt het woord gedurende de avond, en is zichtbaar overdonderd door de massale steun die Rondé hier krijgt. Voor een band die nog relatief in opkomst is hebben ze al een indrukwekkende fanschare, met diverse spandoeken en fans die elk nummer meezingen. De stem van Rikki heeft in het verleden problemen opgeleverd, en door een operatie was het zelfs lange tijd stil rondom Rondé. In Tivoli is hier echter niets van terug te horen, en Rikki’s unieke stemgeluid zit er maar een enkele keer naast.

De sfeer is goed, en Rondé speelt eigenlijk een thuiswedstrijd in Tivoli. De band is gevormd in Utrecht, en werkt zich haast opvallend moeiteloos door de set. De nummers zijn stuk voor stuk pakkend en de uitvoering is telkens vlekkeloos. Opener Do You Feel doet het publiek direct bewegen, en dit blijft het de hele avond doen. We Gotta Have It All is een uitblinker in de set, door de geweldige vocalen van Rikki. De vlekkeloze uitvoering brengt ook een nadeel met zich mee, want er is geen ruimte voor een geïmproviseerde solo of een afwijkende versie van een nummer. De spontaniteit die bij een live-concert hoort ontbreekt nog een beetje. De nummers lijken allen erg op elkaar, dus de show zou op den duur eentonig kunnen gaan worden. Rondé stopt dus na een groot uur, en die tijd is precies goed.

Alhoewel Rondé nog moet leren diversiteit te leveren in een live-optreden, stuurt het alle fans meer dan tevreden naar huis. Een gigantische stap in de carrière van Rondé, want bands zoals Kensington begonnen ooit ook op deze manier. De debuutplaat van Rondé toont aan dat deze band op den duur ook kan uitgroeien tot formaatje Ziggo Dome, maar eerst zal Rondé de zalen van de aankomende clubtour willen platspelen. Utrecht hebben ze in ieder geval al gehad.

(Foto’s: Maarten de Schutter)

Gezien op 20 januari 2017

Of lees dit