CONCERT: The Academic in Rotown; een tussendoortje dat we nog vaak gaan mee-neuriën

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Tekst: Jaap Smit         Foto’s: Anieck van Maaren

In de lijn van The Kooks en Arctic Monkeys zijn The Academic de zoveelste groep ‘cheeky lads’ die met hun gitaren het kanaal over gaan. Met een zeer goed scorend debuutplaatje en een grote schare fans is het viertal al een goed jaar bezig hun positie voor de komende festivalseizoenen vast te stellen, maar eerst moeten de clubs op het vasteland goed worden uitgewoond. Op 29 oktober is Rotown Rotterdam aan de beurt.

05-academic

De zaal kan zeker wat voller, maar The Academic mag niet klagen. Een paar dagen eerder was de band al te zien in Paradiso en eerder dit jaar zijn de nodige uitstapjes naar Amsterdam ook gemaakt, dus het is ergens wel logisch dat er vanavond geen mensen van heinde en verre naar de havenstad zijn afgereisd. Vanavond staat er geen voorprogramma op het menu, dus iets na half acht verschijnen Craig, Matthew, Steven en Dean op het podium. Vanaf het moment dat Bite My Tongue wordt ingezet, komt er al lekker beweging in de zaal. En dat is ook precies wat de opperpositieve indiesingles moeten doen; lekker klinken en zo af en toe een danspasje uitlokken. Dat doet het in ieder geval bij zanger Craig, die in z’n donkere arbeidersschoenen jolig over het podium schuift – of eventjes erbij gaat liggen.

Naast het album en single Mixtape 2003 is de discografie nog wat dunnetjes, dus moet er een gaatje worden opgevuld. Dat gebeurt met Ever Fallen In Love van The Buzzcocks, een nummer dat bekend werd onder de jongere generatie dankzij Shrek 2. Overigens schommelt de gemiddelde leeftijd in de zaal rond de 30+, dus zullen er zat toeschouwers zijn die het nummer zonder de animatiefilm ook wel herkennen. Met de hitjes Bear Claws en Different sluit The Academic na een uurtje de set af. Een beetje kort was het wel, maar The Academic moet vooral nog niet hun hand overspelen in deze fase. Toegiften en andere fratsen komen later wel en met een beetje geluk spelen ze volgend jaar nog net zo vaak in Nederland. Voor een maandagavond  was The Academic een prima tussendoortje dat we deze week nog lekker vaak gaan mee-neuriën.

01-academic  07-academic

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

09-academic  08-academic  03-academic

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

02-academic  04-academic

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

11-academic  06-academic  13-academic

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

10-academic  12-academic

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

as-it-is-banner-2

Of lees dit