CONCERT: The Magic Gang in Rotown; relaxed maar energiek!

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Tekst: Marloes Brouwer       Foto’s: Kitty van de Waart

Het is de eerste keer dat ze optreden in Rotterdam, tevens hun eerste headlineshow in Nederland. Zodra de Engelse indiepop band The Magic Gang het eerste nummer Oh, Saki begint te spelen verschijnt er in het publiek op ieders gezicht een glimlach. Het publiek begint langzaam tot leven te komen.

the-magic-gang-7

De opkomst van de show is bescheiden, maar de sfeer zit er prima in. Jonge meiden die vooraan het podium liedjes meezingen, moeders met dochters, vaders met zonen, jonge stellen en oudere stellen. The Magic Gang trekt een breed publiek. De drummer behoudt zijn plek, maar de andere drie bandleden wisselen elkaar regelmatig af om een nummer solo te zingen. Wat erg opvalt is hoe goed de band meerstemmig kan zingen. Regelmatig valt je mond van verbazing open hoe goed de verschillende toonhoogten met elkaar samengaan.

De band heeft wat van The Beach Boys, en de stem van de bandleden doen denken aan de stem van Luke Pritchard van The Kooks. Ze staan er relaxed bij, maar door de hoge mate van energie waarmee ze hun snelle nummers spelen merk je dat de band hun fans het allerbeste willen geven. Het is vermakelijk naar de bandleden te kijken. Je ziet dat ze regelmatig om elkaar moeten lachen en ook het publiek vindt ze grappig.

the-magic-gang-4

Als het concert ten einde is gekomen en de band het podium verlaat, joelt het publiek net zo lang tot ze voor de laatste keer een nummer komen spelen. De band komt terug en geeft aan een à capella nummer te gaan doen. ‘’We can do that with you, you guys can be so quiet. You just really listen to the music.’’ Als de band hierna onverwachts afsluit met All That I Want Is You wordt de avond afgesloten met een publiek dat hard meeklapt en uit zijn dak gaat.

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Blue Marble

blue-marble2  blue-marble5

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

blue-marble1  blue-marble4

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

The Magic Gang

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

the-magic-gang-2  the-magic-gang-5

the-magic-gang-10  the-magic-gang-8

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

the-magic-gang-3  the-magic-gang-6

 

Of lees dit