CONCERT: Whitesnake in TivoliVredenburg 2-12-15

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

whitesnake

Door: Daan Visser

Op 64-jarige leeftijd op het podium staan met een hemd half open, leren broek, lang haar en slingerend met je microfoonstandaard, word je dan geen karikatuur van jezelf? David Coverdale van Whitesnake bewees woensdagavond in TivoliVredenburg dat dit voor hem absoluut niet het geval is. De frontman van een van de grootste hair metalbands van de jaren ’80 dartelde als een jonge god over het podium.

Op het laatste album van de band coverde ze de nummers van Deep Purple uit de periode waarin Coverdale zanger was. Een heerlijk laagje Whitesnake-saus wordt aan de nummers toegevoegd, zonder dat het afbreuk doet aan het origineel. De show was een goede afwisseling tussen nummers van Whitesnake en Deep Purple, hoewel dankzij hun meest recente album de nadruk lag op het laatste.

Toch werden de grote hits Here I Go Again en Still Of The Night bewaard voor het laatst. Hierbij werd oud-gitarist én Nederlander Ad Vandenberg tevoorschijn gehaald, waarbij de hele Rondazaal uit hun plaat ging. De avond gaf een goed beeld van de hoogtepunten uit David Coverdale’s carrière.

Foto: Daan Visser

Of lees dit