CONCERT: Zella Day in Bitterzoet 8-11-15

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

IMG_2830

Door: Lonneke Smit

Een stukje Arizona in Amsterdam. Zella Day liet 8 november een goed gevuld Bitterzoet kennismaken met haar nieuwste album, Kicker.

Hoewel Zella Day in Nederland nog niet heel bekend is, wisten de liefhebbers haar te vinden tijdens haar eerste tour in Europa. Voor de zangeres was de nieuwe omgeving ook even wennen, want waar zij in Amerika voor duizend mensen speelt, is dat in Europa wel even wat minder. Gelukkig betekende dat niet dat het voelde alsof ze minder haar best deed. De 20-jarige zette met haar band een energieke show neer, zodat meedansen en meezingen eigenlijk vanzelf ging.

Tussen de nummers door vertelt Zella over haar ervaringen in Europa en over haar carrière als muzikant. Het opgroeien in Pinetop, Arizona heeft veel invloed gehad op de muziek die ze maakt, en je hoort dan ook duidelijk de folk invloeden in veel van haar nummers, die je onder de noemer indie pop zou kunnen plaatsen. Daarnaast vertelt ze dat het nummer The Outlaw Josey Wales is gebaseerd op haar crush Clint Eastwood en dat ze in Los Angeles een kamer heeft gedeeld met haar goede vriend Garrett Borns, nu bekend als – jawel – dé BØRNS.

Je kunt merken dat Zella Day ondanks haar jonge jaren al een ervaren zangeres is. Er is geen kwaliteitsverschil qua sound tussen het live optreden en het album, maar wat wel meer naar voren komt is het hoge niveau van haar band. Hoewel de nummers per stuk goed in elkaar zitten, merk je dat het album als geheel niet echt afwisselend is. Hopelijk laat ze een afwisselender geluid horen op haar volgende plaat, want het is duidelijk dat ze het in zich heeft.

Nadat het heel Kicker de revue is gepasseerd, is het publiek nog niet klaar om naar huis te gaan en wordt Zella teruggeroepen voor een toegift. Haar covers van Seven Nation Army van de White Stripes, Folsom Prison Blues van Johnny Cash en Time of the Season van The Zombies vormen een mooie afsluiter van haar eerste concert in Amsterdam.

Of lees dit