REVIEW: Dear John – When The Morning Comes

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

1377029_721139974580806_630235953_n

Singer-songwriting leeft in Nederland. Waar we aan de ene kant de meest talentvolle DJ’s van de planeet leveren, staat de eenzame gitarist(e) op de bekende kruk aan de andere kant ook volle zalen plat te spelen. Sinds het programma De Beste Singer Songwriter Van Nederland komen uit alle hoeken en gaten van ons land talenten die een mooie toekomst als muzikant te wachten staan, zo ook de Amsterdamse Dear John.

Nee, da’s niet z’n echte naam natuurlijk, dat is namelijk Dirk-Jan Smit. Sinds begin vorig jaar raast deze zanger voort en doet dat zeker niet onverdienstelijk. Smit stond in oktober al op de planken van De Melkweg voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Afgelopen maand releaste hij zijn debuut-EP When The Morning Comes in het Tobacco Theater in Amsterdam.

When The Morning Comes trapt af met Make My Day, een fris en vrolijk nummer, waarin Dirk-Jan wordt bijgestaan door vrouwelijke vocalen, wat echt meer diepte geeft aan de tracks. Dear John klinkt een beetje als John Mayer, licht gemixt met Jack Johnson. Dat is misschien wel de kracht van de Amsterdammer. In het herkenbare (stem)geluid weet hij prima een eigen draai te geven aan het singer-songwriter genre. Het absolute toppertje van When The Morning Comes is het nummer Back On Track. Een mooi nummer waarin de gitaar en piano elkaar gebalanceerd afwisselen. De lekker weg luisterende lyrics werken ook prima mee.

When The Morning Comes is een lekkere EP met een fantastische sfeer, die zo te horen echt tot z’n recht komt in de ochtend. Het liefst op die lekkere luie zondagochtend, wanneer je in je ochtendjas met een bak koffie in je ene hand en een croissant in de andere staat toch staat te genieten van het gure, Nederlandse winterweer..

Luister van When The Morning Comes:

  • Feels Like Home
  • Back On Track

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit