REVIEW: Destine – Forevermore

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De internationaal doorgebroken Nederlandse rockbands zijn op twee handen te tellen, maar de bands die we hebben doen er ook zeker toe. Het Tilburgse Destine werkte zich in 2010 die lijst in en bouwde in de jaren daarna een imposante schare fans wereldwijd op. In 2012 leek er een handjevol zand in de motor te komen; drummer Robin stapte op en Destine verliet label Rude Records. Niet dat dat de band afschrikt: een nieuwe drummer, een succesvolle crowdfunding en drie jaar verder presenteert Destine haar derde album Forevermore.

Als ’s Nederlands enige band die zich kan meten met de Amerikaanse alternatieve rockscene levert Destine met Forevermore een plaat af die staat als een huis: vanaf opener Forevermore (incluis hardcore gitaar-sequence) klinkt het als een succesvolle wedergeboorte. Schommelend tussen de stijlen van Mayday Parade en Yellowcard (vóór hun belachelijke album Lift A Sail) knalt de solide wall of sound prettige punkrock door je speakers. Hierbij moet gezegd worden dat het album klinkt alsof het voornaamste doel is om likeable te zijn: opvallende of gedurfde twists zijn niet te bekennen.

Destine speelt op safe, maar daardoor ligt Forevermore prima in lijn met de eerdere hits; Demons heeft iets in zich van de single Spiders, terwijl Anywhere You Wanna Go meteen doet denken aan het zomerse Stars. De rest van de nummers zijn overladen met ijzersterke melodieën, zo is het geen straf om een dag lang leadsingle Down And Out en Heart To Life in je hoofd te hebben. De semi-verplichte mellow tracks Coming Home en Unconventional Light doen prima dienst als tijdelijke tempowisseling, want beiden kunnen het niet laten om er uiteindelijk toch flink wat power doorheen te jassen. En terecht.

Forevermore is kort door de bocht een comebackplaat waar je niet ontevreden over kan zijn: rock van internationaal niveau met de poten diep in de aarde. Na de jaren van stilte heeft dit album de potentie de band weer flink in de spotlights te zetten en Nêerlands muzieksmaak met wat decibel te verhogen. De fundering is opnieuw gelegd. Nu de rest van ’t huis.

Luister van Forevermore:

  • Forevermore
  • Down And Out
  • Anywhere You Wanna Go
  • Heart To Life

Of lees dit