CONCERT: Ed Sheeran in het Ziggo Dome 3-11-2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

10581565_808114952563218_1663596876_n

Door: Sharon van der Werf

Als je het concert van Ed Sheeran in de Ziggo Dome zou moeten omschrijven, dan komt het woord ‘magisch’ al snel naar voren rollen. Evenals het woord ‘explosief’, aangezien de Britse singer/songwriter binnen 35 minuten de muziekinstallatie van de Ziggo Dome wist te laten ontploffen.

Precies om 21.00 loopt Ed Sheeran onder luid gejuich het podium op, plugt zijn gitaar in en begint hij binnen vijf seconden met het nummer I’m A Mess. Geen grote opening, geen sterallures, gewoon Ed Sheeran die in zijn eentje het podium op komt lopen. En als je denkt dat één persoon op het grote podium van de Ziggo Dome niet werkt, dan heb je het mis. Ed Sheeran is uit het perfecte singer/songwriterhout gesneden om de Ziggo Dome volledig op zijn kop te zetten.

Onze favoriete ginger kreeg van het betrekkelijk jonge publiek veel protest toen hij de zin ‘I’m a singer that you never wanna see shirtless’ uit het nummer Take It Back zong. Ik denk dat het merendeel van de meisjes die vooraan stonden het geen probleem hadden gevonden als Ed eventjes zijn shirt had uitgetrokken. Gelukkig was een groot deel van het publiek ook gekomen voor de prachtige muzikaliteit van de zanger. Tijdens het concert werden veelal nummers van het album X ten gehore gebracht, samen met de hits van het album +. Ook werd gekozen voor de nummer All Of The Stars, de soundtrack van de populaire film The Fault In Our Stars. Onder luid gejuich zong Ed Sheeran ‘Can you see the stars over Amsterdam?’, dat vanuit het publiek ondersteund werd door honderden lichtjes van mobiele telefoons. Één van de meest magische momenten van het concert.

10749531_808113669230013_426811962_n

(Foto, zowel kop als boven: Sharon van der Werf)

Andere hoogtepunten: het nummer You Need Me, I Don’t Need You. Wát een energie kan Ed in zijn eentje op het podium creëren zeg, applaus! Ook zijn nieuwe single (waar je hier de prachtige videoclip van kan bekijken) werd werkelijk geniaal uitgevoerd. De gehele zaal zong mee, had kippenvel en scheen met lampjes op het podium, zodat de zanger ‘under the light of a thousend stars’ stond.

De sfeer van het concert proeven? Dan moet je dit filmpje zeker even kijken. Ed Sheeran op zijn best met het nummer Bloodstream. Aan het einde zie je dat de muziekinstallatie van Ziggo Dome het niet aan kan (de camera heeft er overigens ook veel moeite mee).

Of lees dit