REVIEW: Eleventyseven – Attack Of The Mountain Medley

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

b1710c10a780bd8c30db4a455cf2a6f0

Er zijn altijd pessimisten die de kop opsteken wanneer een band besluit een hele andere kant uit te gaan met hun muziek. Daar kun je in principe vergif op innemen. Maar toen de amerikaanse poppunk/electroband Eleventyseven aankondigde een folkplaat te maken, was het commentaar overwegend positief. Eleventyseven neemt zichzelf al niet te serieus en ze zijn in principe nog een jonge band, dus het uitproberen van nieuwe dingen is niet slecht.

Over de plaat zelf (een EP), het is zeker niet slecht. Eleventyseven laat hun vlotte stijl er zeker in terugkomen, alleen lijkt het wel alsof het toevoegen van een mandoline al genoeg is om het label ‘folk’ op je plaat te plakken, want in principe klinkt het als vrolijke poppunk. Hun vorige album Sugarfist stond bol van de electro-punk, maar op Attack Of The Mountain Medley hebben ze de electronische toevoegingen vaker achterwege gelaten, wat de sfeer van de plaat ten goede komt.

Eleventyseven is geen volwassen band, en dat is te horen. De teksten staan vol met grapjes, verwijzingen naar de hedendaagse jongerencultuur etcetera. Hierdoor maakt dit geen zwaar luistervoer, maar als je op zoek bent naar iets meer diepgaander en serieuzer, kun je in principe het hele repetoire van Eleventyseven links laten liggen.

Wat Eleventyseven doet, doet ze goed, maar qua folk op deze plaat ontbreekt het een beetje aan, euh.. folk. Geen gevalletje ‘schoenmaker blijf bij je leest’, maar ‘oefening baart kunst’. Attack Of The Mountain Medley is weer een frisse Eleventyseven plaat, met een miniscuul, doch grappig folkjasje.

Luister van Attack Of The Mountain Medley:

  • Long Way Down
  • And I’m A Mormon
  • Appalachian Wine

Of lees dit