REVIEW: Eleventyseven – Regifted

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

regifted

Er is bijna geen sfeervoller feest dan Kerst. Alles en iedereen pakt groots uit, en sommige artiesten proberen bij te dragen aan de feestvreugde door wat kerstliedjes ten gehore te brengen. Zo ook het Amerikaanse Eleventyseven, met hun EP Regifted. Maar verwacht geen zoetsappige, lieve covers. Oh nee.

Gezien het feit dat de heren niet wekelijks in de Nederlandse Top 40 staan, is een kleine introductie wel op zijn plaats. Eleventyseven is het best te beschrijven als een electropoppunk band, die niet vies is van keiharde gitaren en ditto drums. Ondanks dat ze bekend staan als een christelijke band is hun muziek heel toegankelijk. Ook is het duidelijk gericht aan de wat jongere generatie. De band heeft al vier albums achter z’n naam staan en twee andere EP’s, waarvan de laatste (Attack Of The Mountain Medley) eerder dit jaar nog uitkwam.

Over Regifted; de EP bestaat uit vijf covers. Drie hiervan zijn oude hymnes, die geheel in de stijl van Eleventyseven zijn bewerkt, maar zeker hun boodschap niet verliezen. Om niet helemaal te verdrinken in de historische liederen staan er ook twee wat bekendere kerstnummers op; klassieker Last Christmas van Wham en Wonderful Christmastime van oud-Beatle Paul McCartney.
Alle nummers zijn stuk voor stuk aangepast aan de jongere generatie, maar laten ieder origineel in z’n waarde. Helaas is niet ieder nummer na de electronische metamorfose geweldig uit de verf gekomen, maar is het over het algemeen een prima product geworden.

Regifted klinkt van begin tot eind goed. Het is te horen dat de band hard heeft gewerkt om hun fans een prachtige Kerst te geven. Het opnemen van oude hymnes is wat gewaagd, maar in de vorm zoals ze op Regifted staan klinken ze wel een stuk leuker. Eleventyseven weet z’n fans al voor de tweede keer dit jaar heel tevreden te krijgen. De sfeer hebben we al, nu aftellen tot 25 december!

Luister van Regifted:

  • Oh Holy Night
  • Wonderful Christmastime

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze