Fall Out Boy maakt Young Blood Chronicles compleet

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

fall_out_boy by Pamela Littky

Door: Maaike du Pree

Eindelijk! The Young Blood Chronicles, de videoclip-film van Fall Out Boy is eindelijk compleet. De groep, gevormd door Patrick Stump (leadzanger en gitarist), Pete Wentz (bassist), Joe Trohman (gitarist) en Andy Hurley (drummer), begon ongever een jaar geleden met het verfilmen van alle nummers van hun laatste album Save Rock And Roll. Persoonlijk ben ik erg fan van deze serie geworden en ik ben op het einde zeker niet teleurgesteld. Elf filmdelen, dus elf liedjes van hun album Save Rock and Roll.

Het album staat vol met echte Fall Out Boy nummers. De jongens hadden voor dit album een aantal goede samenwerkingen weten te strikken die het album helemaal compleet maakte. Zo heeft de groep Courtney Love, Big Sean, Foxes en Elton John toegevoegd aan vier van hun nummers.

Dan nu, de Young Blood Chronicles. Het verhaal van de video’s gaat over natuurlijk onze Fall Out Boys. Zij vinden een geheimzinnig aluminium zakenkoffertje. Al snel blijkt dat de serie om de geheimzinnige inhoud van dit koffertje draait. Want een stel echte moordwijven, onder de leiding van Courtney Love, weet het koffertje al snel te pakken te krijgen, waarbij zanger Patrick zelfs zijn hand verliest. De jongens komen al snel in de problemen met deze groep die zich The Young Bloods noemen. Om onbekende redenen ontvoeren Love en haar femme fatales de band. Maar al snel komen we te weten dat The Young Bloods muziek en al haar instrumenten wil vernietigen. Hiervoor willen ze Patrick als wapen gebruiken. Dit plannetje lijkt te lukken.

fobybc

v.l.n.r.: zanger Patrick, bassist Pete, gitarist Joe en drummer Andy

Er moeten veel levens voor worden opgeofferd om dit alles tegen te houden, maar uiteindelijk lukt het Fall Out Boy om samen met Elton John (die lijkt de rol van God op zich te hebben genomen) The Young Bloods te stoppen. Natuurlijk komen we te weten wat er is de beruchte koffer zit, welke rol Big Sean en Foxes nog in dit verhaal hebben en welke vijanden Fall Out Boy allemaal moet overwinnen voordat ze hun uiteindelijke doel weten te bereiken. Maar dat ga ik natuurlijk niet verklappen.

De serie videoclips is zeker de moeite waard. In de originele volgorde, zoals Fall Out Boy ze heeft uitgebracht, is als volgt:

 1. My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)
 2. The Phoenix
 3. Young Volcano’s
 4. Alone Together
 5. The Mighty Fall (ft. Big Sean)
 6. Just One Yesterday (ft. Foxes)
 7. Where Did The Party Go
 8. Death Valley
 9. Rat a Tat
 10. Miss Missing You
 11. Save Rock and Roll (ft. Elton John)

Wil je nu de serie kijken waarin je niet wordt verward of op het begin wordt gespoiled? Dan moet je My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up) kijken tussen Alone Together en The Mighty Fall. Ik hoop dat jullie, aan het einde van The Young Blood Chronicles, net zo onder de indruk zullen zijn als ik. Ik heb in ieder geval van deze serie genoten en hoop dat Fall Out Boy door zal gaan met het maken van zulke goede nummers.

Bekijk hier de afspeellijst van alle elf de delen:

(Foto top: Pamela Littky)

 

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze