REVIEW: Fall Out Boy – Save Rock And Roll

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

fob srar

4 februari verraste Fall Out Boy vriend en vijand met de aankondiging van album nummer vijf. De band was sinds 2009 niet meer als collectief bezig met muziek, en slechts weinigen geloofde in een terugkeer. De band maakte in het eerste decennium van deze eeuw naam door singles als Thanks For The Memories, Sugar, We’re Going Down en This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race. Met het nieuwe album Save Rock And Roll verwelkomen wij Fall Out Boy weer bij de grote namen, want wat een knaller is het geworden!

Het sleutelwoord voor dit album is zonder twijfel veelzijdigheid. Opvallend is dat voor dit album een handjevol andere artiesten erbij zijn gehaald, wat het album alleen maar ten goede komt. Het klinkt niet alsof de band juist die andere artiesten nodig heeft om er wat van te maken, maar hun eigen stijl in hun verplaatst. Fall Out Boy heeft voor dit album gebruikt gemaakt van de stemmen van Foxes, Big Sean, Courtney Love en, ja je leest het goed, Elton John.

Save Rock And Roll begint met het bombastische nummer The Phoenix, met donderende drums en een schreeuwende Patrick Stump, precies zoals we Fall Out Boy kennen. Dit trucje wordt nog eens beter over gedaan in de leading single, My Songs Know What You Did In The Dark (Light ‘Em Up). Het album weet over het algemeen een goede balans te vinden tussen pure emorock en soms wat rustigere, melodieuze nummers. Meng dit met een combinatie van wat andere artiesten en een dubstepbridge en je hebt een album waar je U tegen zegt. Het album houd je op het puntje van je stoel, het wordt geen enkel moment saai en op het moment wanneer Elton John in het laatste nummer zingt hoe we rock ’n roll moeten behouden, voel je je helemaal voldaan.. maar speel je ‘m stiekem een kwartiertje later toch weer helemaal af.

Luister van Save Rock And Roll:

  • My Songs Know What You Did In The Dark (Light ‘Em Up)
  • Death Valley
  • Young Volcanoes
  • Rat-A-Tat (Ft. Courtney Love)

Of lees dit