REVIEW: Flux Pavilion – Blow The Roof

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

FluxPavilionBlowTheRoof

Voor mensen die ook maar een beetje geïnteresseerd zijn in dubstep, is Flux Pavilion (Joshua Steele) allang geen onbekende meer. Als mede-oprichter van het Britse Circus Records (onder andere het label van Cookie Monsta, Doctor P en Funtcase) heeft hij een flinke bekendheid in de dubstep-scene en weet die naam aardig hoog te houden. Hij werkte samen met onder andere Jay-Z en Kanye West voor het album Watch The Throne, maar ook met minder bekende artiesten als Example en Chiddy Bang. De single I Can’t Stop uit 2010 gold als Flux’ doorbraak en werd gebruikt in de grootse KONY2012 campagne. Nu is Engeland’s trots terug met Blow The Roof.

Blow The Roof is zonder meer de grootste EP van Flux Pavilion tot nu toe. Met acht gloednieuwe tracks hebben fans weer aardig wat materiaal om de komende tijd helemaal los te gaan. En met de titel is eigenlijk alles gezegd, deze tracks hebben alles in zich om menig dubstepfeest een level hoger te tillen. De tracks hebben veel variatie, meer dan eens vocalen en altijd ongelooflijk heerlijke drops om de innerlijke rampestampers blij te maken. Opvallend is dat Flux Pavilion nog dunnetjes zijn succes van I Can’t Stop over probeert te doen; I Still Can’t Stop gebruikt samples van het eerdere succes, en dat klinkt helemaal niet onaardig. Het origineel blijft veel beter, maar dit levert weer een goeie track op die zich, net als de andere zeven nummers, kan ontpoppen tot ware clubklassieker.

Blow The Roof blaast daadwerkelijk het dak boven je hoofd vandaan en laat daarbij de nodige decibellen niet achterwege. Prettig in het gehoor liggende dubstep, afgewisselt met vocalen, trance-achtige tracks en keiharde drops waar je U tegen zegt. Flux Pavilion maakt zijn reputatie als dubstep-grootheid waar, en is vastberaden die titel nog wel even te dragen.

Luister van Blow The Roof:

  • OneTwoThree – Make Your Body Wanna
  • Blow The Roof
  • I Still Can’t Stop
  • The Scientist

Of lees dit