REVIEW: Foo Fighters – Sonic Highways

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Bas Koppe

Het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst naar de Foo Fighters geluisterd heb. Dus hoe deze recensie uit gaat pakken weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat ik verrast ben door Sonic Highways. De band durft op deze plaat in een lagere versnelling te spelen. Dit neemt niet weg dat alle nummers geschreven zijn met een tour langs stadions en festivalweides in het achterhoofd. Maar het lagere tempo is een mooie aanvulling op het oeuvre van Dave Grohl en co.

Ondanks dat alle nummers in verschillende studio’s opgenomen zijn is er samenhang. Natuurlijk zijn er lokale invloeden te horen zoals gitarist Rick Nielsen (Cheap Trick) die meespeelt op het eerste nummer en Joe Walsh (The Eagles) die een gitaarpartij voor zijn rekening neemt op het laatste nummer van de plaat. Maar op dit album zijn niet alleen gitaristen te gast, zo speelt er op In The Clear een volledige jazzband mee. Al met al is dit een plaat die past bij de Foo Fighters. Het bevat zowel de echte stadionrockers als de wat rustigere, bijna akoestische, nummers die hun liveshows sieren.

De docuserie die bij het album hoort heb ik niet gezien. Ik denk dat dit een voordeel is. Ik denk ook dat het leuker is om eerst het album te luisteren en daarna te zien hoe het gemaakt is dan andersom. Maar ook als je de serie al gezien hebt zal dat niets afdoen aan luisterplezier.

Luister van Sonic Highways:

  • In The Clear
  • I Am A River
  • Outside

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit