REVIEW: Forever The Sickest Kids – J.A.C.K.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

72165_10151406185997253_446648115_n

De Texaanse punkrockers van Forever The Sickest Kids (FTSK) lijken te werken volgens het principe van de tien kleine negertjes. Op album nummer één, Underdog Alma Mater, stond de band in haar originele bezetting van zes man te spelen. Nadat pianist Kent de band verliet, brachten de vijf overgebleven leden drie jaar later album twee, self-titled, uit. Hierna besloot gitarist Marc uit de band te stappen, maar dat stopte Jonathan, Austin, Caleb en Kyle niet. Met z’n vieren wisten ze de band bij het grote Fearless te tekenen, waarna ze begonnen te werken aan album nummer drie; J.A.C.K., naar de namen van de overgebleven leden.

J.A.C.K. weet ondanks het ontbreken van nóg een lid een prima FTSK sfeer over te brengen. Qua stijl niks ingeleverd, maar genoeg twists om je koppie erbij te houden. Hier en daar een elektrisch experimentje, of voor de verandering een akoestische gitaar. Wat de band al vanaf het begin goed doet is het werken met verschillende zangers. Van de overgebleven vier zijn er drie die regelmatig elkaar afwisselen met zang. Hierdoor klinkt alles weer net anders dan het nummer ervoor en wordt het nooit saai. Gelukkig weet FTSK ook soms wat gas terug te nemen, My Friends Save Me is een vrolijk rustig nummer, een ode aan alle goede vrienden.

Eerder vrijgegeven singles Chin Up Kid en Nice To Meet You geven precies een goede indruk hoe het hele album klinkt. Rechttoe rechtaan melodieuze, experimentele en puberale punk, met hier en daar een kritische knipoog naar moederland Amerika, waar regelmatig naar wordt verwezen, Nice To Meet You is hier een goed voorbeeld van. Hiernaast staat een handvol nummers over alle meisjes die de bandleden in hun carrière nèt niet konden krijgen. Eerlijk is eerlijk, uiteindelijk blijken die wel de besten te zijn; Playing With Fire, Nikki en La La Lainey zal je zeker onthouden.

Ondanks dat FTSK door de jaren is gestript tot op its very essence, klinkt J.A.C.K. ongelooflijk goed en staat het elftal nummers garant voor puberaal punkplezier. Het is te hopen dat de afvalrace van bandleden nu ophoudt, anders zit de kans op een zeer karig vierde album er dik in..

Luister van J.A.C.K.:

  • Nice To Meet You
  • Nikki
  • Playing With Fire
  • La La Lainey

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze