REVIEW: G-Unit – The Beast is G-Unit

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Lars Stolk

G-Unit is terug met hun tweede EP, The Beast is G-Unit. Een zes track tellend feature-loos project met de bedoeling nog een keer goed terug te slaan voordat ze allemaal een tijdje weer individueel aan de slag gaan. De EP Dit voornamelijk vanwege 50 Cent’s volgende album Street King Immortal. Ook dit keer zijn ze weer erg gul aangezien The Beast is G-Unit gratis te streamen en downloaden is op Spotify en iTunes.

EP’s zijn leuk en hapklaar, daar zijn wij het allemaal over eens. Er hoeft niet veel voor worden gedaan en dat uit zich vaak ook in het werk dat op zo’n [schijfje] te vinden is. Dat pijnlijke geval is direct voelbaar bij de eerste track Ballin’. De titel verteld al weinig origineels en stuit op een rock-bottom met een auto-tunende 50 Cent. ..WHUT? Ja dat hoor je goed, de Get Rich or Die Tryin’ rapper die dikke hits als P.I.M.P. en In Da Club op zijn naam heeft staan vergooit zijn hand met auto tune. Moet ik nog meer zeggen?

Vanaf dit punt kan (gelukkig) niet veel meer slechter klinken en de tweede track I’m Grown klinkt (ironisch genoeg) wat volwassener. Lekkere new school hiphop met het gebruikelijke G-Unit jasje die hand in hand gaan met de verse lyrics (a.k.a. hoes, money, bitches, je suis awesome). Waar de eerste drie tracks nog wat aanvoelen als drijfzand staan de laatste drie tracks als een huis. Doper Than My Last One, Boy Boy en Choose One klinken weer als terechte G-Unit tracks die afgestoft uit een oude kluis komen. De producing en teksten gaan hier volwaardig hand in hand en lijken zich te verontschuldigen voor de eerste nogwat tegenvallende nummers.

G-Unit laat zich klinken als een rap groep die zijn plaats in de rap wereld nog niet helemaal heeft teruggevonden. Dat uit zich helaas nog in kleine foutjes en misstappen, maar ze lijken het licht wel te zien. Hiermee halen ze nog niet alles uit de ervaring van de oude G-Unit garde, maar met de solo projecten op komst mogen ze hopelijk weer genoeg ervaring opdoen om vervolgens een kneiter sterk studio album te kunnen droppen. Ik geloof in ze.

Luister van The Beast is G-Unit:

  • Doper Than My Last One
  • Choose One

Of lees dit