REVIEW: GOOM – Solar Motel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Bas Koppe

Twee leden van de band ZEUS hebben hun krachten gebundeld met de zanger/bassist van Astrosoniq. Paul en Roy Jansen (geen familie) vormen in de time-out van hun band samen met Erik de Vocht in de band GOOM. Een powertrio met -jawel- power.

Volgens de heren zelf maken ze muziek met een stevig geluid waar je tegenaan kan leunen. In sommige gevallen is dit een poëtische omschrijving van heel hard spelen, maar GOOM houdt de volumeknoppen op Solar Motel goed in de gaten. Dus wordt het volume op sommige momenten teruggedraaid. Op het album wordt ook af en toe van tempo gewisseld wat ook zorgt voor een fijne luisterervaring.

De nummers op de plaat zijn opgebouwd rond strakke riffs. Dit betekent niet dat alle nummers maar een riff bevatten. Zowel muzikaal als bij de teksten is het goed te horen dat de heren er alles aan hebben gedaan om geen 13-in-een-dozijn plaat te maken. Bij de zang is de invloed van Black Sabbath goed te horen. Door de Ronnie James Dio-achtige stem van Erik de Vocht zijn de teksten goed verstaanbaar.

Luister van Solar Motel:

  • Who’s Your God
  • River Runs Dry

Foto boven: Teun van der Velden

Of lees dit