REVIEW: Gotcha! – Back To The Moon

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De wereld is in duizenden opzichten veranderd als je kijkt naar de tijd die er tussen Gotcha!’s laatste album en de nieuwe plaat Back To The Moon zit. De Haarlemse formatie ziet in de spiegel niet meer de groep die een ze een tijd terug achterlieten. Maar in de nieuwe vorm (met onder andere nieuwe zangeres Nyjolene Grey) staan de veteranen nog wel garant voor een plaat frisse p-funk.

Gotcha! rent als een klein kind op Back To The Moon enthousiast alle kanten op en weigert stil te zitten. Vanaf de ukelele in Free As A Bird tot de Daft Punk-achtige tonen op No Robot, ieder nummer is weer een verrassing. Daarbij moet wel gezegd worden dat die stevige raps en knoertharde funk op een iets lager pitje staat dit keer. De Oosterse sound op Love Forever en de kneiter Re-Entry compenseren dat dan wel weer.

Hoe fijn en divers de uitvoeringen ook zijn, het is wel peis, vree en liefde wat er onophoudelijk gepredikt wordt. Een iets agressievere punch had er wel tussen mogen zitten. Desondanks mag Back To The Moon vertrouwen op haar muzikale diversiteit, waarop de wisselende vocals van rapper E1 Ten en Grey een goed klinkende samenwerking aangaan. Een dikke opsteker en zonder twijfel een stimulatie om voorlopig nog even rond te blijven hangen.

Luister van Back To The Moon:

  • Come Rain, Come Shine
  • Home (Back To The Moon)
  • Love Forever
  • Re-Entry

Of lees dit