REVIEW: Hawk Nelson – Diamonds

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Eindelijk lijkt Hawk Nelson het allemaal weer op een rijtje te hebben; na het vertrek van zanger Jason Dunn in 2012 ging de band door met gitarist Jonathan Steingard als zanger. Na het eerste Jason-loze album Made ging de opstelling wederom op de schop. Drummer Justin moest het veld ruimen voor David Niacaris en Micah Kuiper werd als gitarist toegevoegd. Nog nieuwer en frisser dan twee jaar terug staat de band wederom klaar met een nieuwe plaat: Diamonds.

Vergelijkingen met het oude Hawk Nelson zijn ondertussen niet meer relevant; de band heeft dezelfde naam, maar is in identiteit sterk veranderd. Iedereen die liever muziek hoort van Jason Dunn verwijs ik door naar zijn nieuwe band Lights Go Down. Hawk Nelson moet zich in deze nieuwe vorm nog bewijzen, maar al bij de titletrack is te horen dat Diamonds vrolijk verder borduurt op Made. Prettige poprock voor de massa’s. Snelle ritmes, lieve hooks en een stapel goede boodschappen.

Tien nummers lang blijft de band op dit level, dat zo af en toe swingt en tegen Imagine Dragons-achtige concepten aanleunt (Just Getting Started, Count On You). Veel meer hadden we niet verwacht, maar met minder variatie dan dit zou Hawk Nelson niet zomaar wegkomen. Diamonds onderstreept met een krappe voldoende deze nieuwe methode, die over het algemeen een stuk minder spannend is dan wat er ooit van diezelfde band kwam.

Luister van Diamonds:

  • Drops In The Ocean
  • Just Getting Started
  • Thank God For Something
  • Count On You

Of lees dit