REVIEW: IndyWheels – Stars And Butterflies

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

248191_333809346722609_1588615192_n

Begonnen als solo-artiest, geëindigd in een band. Cindy Wielders kan er over meepraten. Als zangeres van collectief IndyWheels bracht zij op 23 mei het tweede album Stars And Butterflies uit. Een plaat die rustige, dromerige pop af en toe combineert met een lekker ritme of een ruig gitaartje.

Openingstrack Back To The Light zet meteen de toon; de stem van Wielders klinkt prachtig in combinatie met de zachte melodie, die in het refrein overgaat in soft-rock. Aparte combi, maar het werkt. De hoge stem met gitaren doet af en toe stiekem denken aan Within Temptation, maar dan in een lightvariant. De snoeiharde gitaarsolo in Because Of You is daarvan een goed voorbeeld. Het is duidelijk dat een hele tamme sfeer heerst op het album, wat in principe natuurlijk niet slecht hoeft te zijn, maar wat niet saai moet worden. Met A New You weet de band een geheel nieuwe draai aan hun stijl te geven, het klinkt country-achtig en heeft een heerlijk swingend refrein. Het nummer Crash maakt dan juist weer een uitstapje naar de popmuziek, met een earwurm van een refrein en een lekker ritme eronder.

Maar na de eerste vijf nummers weet Stars And Butterflies niet meer echt te verassen. De nummers lijken net wat te lang door te gaan in dezelfde melodie, het weet net niet te overtuigen. Lost In Regrets combineert veel verschillende melodieën, die samen eerder rommelige tekening vormen dan een kleurrijk schilderij. De titelsong Stars And Butterflies klinkt erg eentonig, en daarna wordt het niet veel beter. Het album lijkt langzaam in te kakken en meer naar de achtergrond te verdwijnen. De laatste track Together We Can See klinkt nog wel prima, maar het is duidelijk dat de tweede helft van het album wel wat onder doet voor de eerste.

Voor IndyWheels is Stars And Butterflies een redelijke plaat die laat zien waartoe ze in staat zijn, maar voordat het grote publiek bereikt wordt moet er misschien toch nog hier en daar wat worden bijgeschaafd. Op de goede weg, maar not quite there.

Luister van Stars And Butterflies:

  • Back To The Light
  • Because Of You
  • Crash
  • A New You

Of lees dit