REVIEW: Jack Ü – Skrillex and Diplo Present Jack Ü

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De EDM-scene verplaatst zich de laatste tijd van de EP’tjes naar de full-length platen, en de resultaten daarvan zijn verschillend. Waar Afrojack z’n heil mag blijven zoeken bij de individuele singles en EP’s, mag Knife Party met Abandon Ship zich een succesvolle platenbakker noemen. Het vriendenteam Jack Ü (bestaande uit Diplo en Skrillex) gooit zichzelf meteen in het diepe met een volle plaat.

Skrillex and Diplo Present Jack Ü is een plaat met tien maffe tracks die zich all over the place bevinden. De eerste indruk is dat deze samenwerking dan ook als een geintje begon, maar garant staat voor een aantal interessante clubtracks. Met de single Take Ü There Ft. Kiesza hadden de DJ’s onze volle aandacht voor hun nieuwe project. En terecht. Na de floaty, slome opener Don’t Do Drugs Just Take Some Jack Ü bouwt de plaat snel een lekker tempo op waarbij alle laatjes worden opengetrokken. Van de doffe drops van Take Ü There naar het kleine blazersloopje van Febreze tot de Major Lazer-like club-banger Jungle Bae.

Slimme zet van Diplo en Skrillex om iedere track te voorzien van gastartiesten. Niet dat het altijd hetzelfde verschil maakt, maar het voegt toch wel wat toe. Daarin kan het voorkomen dat je liever de diepe stem van Bungi Garlin hoort of de de zuivere stem van AlunaGeorge op To Ü. Andere opvallende samenwerkingen zijn die met Snails en Taranchyla op het snoeiharde Holla Out en de R&B/deephouse-track Where Are Ü Now met Justin Beiber.

Brutaal, totaal niet serieus en eigenlijk precies wat je verwachtte als je Diplo en Skrillex in een studio zet. Desondanks blijven het rasproducers en is Skrillex and Diplo Present Jack Ü een lekker gevarieerde basis voor elke topavond.

Luister van Skrillex and Diplo Present Jack Ü:

  • Take Ü There Ft. Kiesza Missy Elliot Remix
  • Holla Out Ft. Snails & Taranchyla
  • Febreze Ft. 2 Chainz
  • Jungle Bae Ft. Bungi Garlin

Of lees dit