REVIEW: Jett Rebel – Hits For Kids

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Sharon van der Werf

Al een tijdje wordt hij bestempeld als dé muziekbelofte van de toekomst, en met zijn eerste volledige album Hits For Kids bewijst hij waarom. Jett Rebel, die in het dagelijks leven gewoon naar de naam Jelte Tuinstra luistert, timmert goed aan de weg.

Het album Hits For Kids is, evenals zijn debuut EP’s Venus en Mars, heel divers. In hokjes denken is bij dit album absoluut geen mogelijkheid, en dat maakt het juist tot één geheel. De vrolijke poprock songs als Pineapple Morning en Tyrannosaurus Rex worden afgewisseld door intensere, emotionelere liedjes als Baby, When She’s Older en Dance Underneath The Sheets. Met de vele synthesisers en drums in het album, krijgen de nummers een knipoog naar de eighties. En toch blijft het origineel.

In De Wereld Draait Door van 30 oktober vertelt Jett Rebel dat de nummers op het album samen een verhaal vormen. “Als je ernaar luistert, is het alsof je een boek leest,” aldus Jelte. Het album vertelt wat hij de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt. Maar, al zegt hij zelf, het zijn alleen de hoogtepunten. Als je het album achter elkaar luistert, lopen de nummers ook echt lekker in elkaar over. Extra knap is dat alle instrumenten van het album ingespeeld en opgenomen zijn door Jelte zelf. Dat bewijst maar weer hoe veel muzikaal talent er in hem schuilt. Toch mis ik op dit debuutalbum de makkelijke hits als Louise en Do You Love Me At All, die we van Jett Rebel gewend zijn. Maar Pineapple Morning (die tegelijkertijd met de release een videoclip kreeg) en het catchy nummer Hold You maken dat zeker goed. Jett Rebel mag trots zijn op zijn debuutalbum. Een hoogtepunt van het album is ook zeker het nummer Harmony, dat het album afsluit. Dit laatste nummer is helemaal a-capella, en ik kan niet wachten om dit nummer live te horen!

Luister van Hits For Kids:

  • Pineapple Morning
  • Goosebumps Galore
  • Baby
  • Hold You

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Foto boven: Danny van den Berg

Of lees dit