CONCERT: Jett Rebel in Tivoli Vredenburg 19-11-2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

jetrebel1

Door: Sharon van der Werf

Een voorprogramma heeft Jett Rebel niet nodig: zonder enige moeite speelt hij zelf 3 uur lang achter elkaar door, met enkel outfitwisselingen als pauzes tussendoor. Dat Jett Rebel in de Esquiere als ‘Best Geklede Man’ genomineerd is, zal de fans niet verbazen. In totaal heeft hij vier verschillende outfits aan, waarvan alleen de laatste niet in een ontbloot bovenlichaam eindigt. De meisjes in de zaal zullen hier absoluut niet over klagen. Deze outfits gaan natuurlijk gepaard met zilveren glitternagellak en een roodroze lippenstift. Jett Rebel is on fire.

De setlist liet niet veel aan de verbeelding over: praktisch elk nummer van Jett’s eerste cd Hits For Kids kwam voorbij, en ook van zijn eerste ep’s Venus en Mars werden veel liedjes gespeeld. Hoogtepunt van de show was het nummer Baby. Op een extreem kleine piano en met enkel geel licht speelt de zanger het meest gevoelige liedje dat hij op de plaat gezet heeft. De schreeuw in het midden van het nummer bezorgt iedereen kippenvel. We kunnen hier lang of kort over discussiëren, maar Jett Rebel heeft de meest sexy schreeuw ooit.10804977_815785341796179_1238943991_n

Jett Rebel is natuurlijk de ster van de show, maar hij is niet bang om zijn band ook letterlijk in de spotlight te zetten. Een aantal keer krijgen de drummer, bassist en gitarist lange solo’s, zangeres Amber Makoma mag één van haar eigen nummers ten gehore brengen, en twee van zijn grootste hits (Louise en Do You Love Me At All) zingt hij samen met zijn andere zangeres, Jessica Manuputty. Uit deze verschillende solo’s blijkt dat hij omringd is door de crème de la crème van de muziekwereld, want ook zonder de krachtige stem van de zanger zetten de bandleden de zaal op zijn kop.

Wat opvalt is dat Jett Rebel aan het eind van de show zonder schaamte een joint opsteekt. Dit doet hij niet stiekem aan de zijkant van het podium, maar vol in het zicht van de fans. Hij is ook nog eens zo gul dat hij de joint deelt met de rest van de band, die tijdens het spelen allemaal een trekje nemen. Jett Rebel lijkt zich echt nergens voor te schamen, en dat is precies wat deze artiest zo goed maakt.

De Tour d’Amour heeft nog enkele shows, maar deze zijn allemaal uitverkocht. Wel zijn er nog kaarten te koop voor Jett’s show in de Heineken Music Hall op 20 februari.

(Foto’s: Sharon van der Werf)

Of lees dit