REVIEW: Joe Budden – Some Love Lost

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Joe Budden houdt zijn werkleven niet bepaald luchtig; het album Glass House (welke hij zal droppen met zijn rap groep Slaughterhouse) komt binnenkort in de winkels te liggen, evenals zijn werk met Slaughterhouse en vele anderen op het compilatie album SHADYXV die beiden nog gepland staan voor dit jaar. Om de druk nog een beetje op te voeren dropt Budden Some Love Lost, de chronologische opvolger van zijn laatste studio album No Love Lost. Some Love Lost is een halfuur durende EP waarop zoals de titel verraadt de liefde centraal staat.

Some Love Lost borduurt dus zoals ik al zei voort op No Love Lost die hij vorig jaar uitbracht en dat is duidelijk van begin tot eind te horen. Hij beweerde in 2013 al dat No Love Lost “een lange reis laat horen van pijn en geluk”. Hij stort dan ook wederom zijn hart uit op deze plaat en dat pakt ontzettend goed uit. Je kan misschien spreken van een herkauwde boterham, maar in Joe’s geval was er nog genoeg materiaal en verhalen om uit te putten voor nieuwe tracks. Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar waarderen!

Toch wil ik geen mes in zijn gepijnigde hart steken als ik zeg dat de toon gezet was op zijn vorige album en die gaat onveranderd verder, wat geen vernieuwing met zich mee neemt. De rode draad in dit verhaal is al verteld en wat je te horen krijgt zijn enkele rafeltjes en vertakkingen van deze draad. Toch zijn alle tracks van sterke kwaliteit en voelen amper gedwongen aan. De emotie spat van iedere song en daar scheidt hij de lijn tussen originaliteit en oud herkauwen.

Dus waarom moet hetzelfde onderwerp saai worden? Er zijn genoeg artiesten die al jaren gebruik maken van hetzelfde onderwerp en er mee weg kunnen komen. In Joe Buddens’ geval komt hij erg dicht bij dit punt, de bekende weg bewandelen met iedere keer andere perspectieven en side-story’s pakken tot dusver goed uit. Some Love Lost klinkt als een goed stap tussen No Love Lost en Alle Love Lost die dit jaar nog uit zal komen. Het voorgerecht is er – ik heb trek in het hoofdgerecht.

Luister van No Love Lost:

  • Alive
  • Different Love

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit