REVIEW: John Coffey – The Great News

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Bas Koppe

Eind 2013 kondigde John Coffey aan dat ze aan een nieuw album zouden gaan werken. Het album waar zij aan werkten is The Great News gaan heten en voor de fans zal het ook echt goed nieuws zijn. Muzikaal is het allemaal niet heel vernieuwend wat er op het album staat. Qua songtitels ook niet. Was het op Vanity (debuutplaat uit 2009) een plezier om Thomas Schell te leren kennen, geldt dat nu voor J.T. Davis. Maar de band pretendeert ook niet vernieuwend te zijn. Dus dat maakt niet zo heel veel uit.

Net als op voorganger Bright Companions zit de kracht van de plaat in de refreinen. Refreinen die je na een of twee keer horen al mee kunt schreeuwen. Een bijzonderheid is het nummer Jean Trompette een ambient-achtige track met trompetsolo die de overgang van het Foo Fighters-achtige The Sinking Ship naar het ruigere Heart of a Traitor vormt.Het laatste nummer van de plaat is een vreemde eend in de bijt. Het is een nummer dat langzaam op gang komt. Het begint als een samenraapsel van gitaarstukjes wat uitmondt in een nummer en dan weer uitfade. Wat ik er precies van vind weet ik nog niet.

Over het algemeen is het weer een typische John Coffey plaat. Maar op deze heeft het popsong-gedeelte uit de formule weer iets aan ruimte gewonnen op de vorige plaat. Het is niet vernieuwend, maar dat maakt niks uit.

Luister van The Great News:

  • All Horses
  • Heart of a Traitor

Of lees dit