REVIEW: Katy Perry – PRISM

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

KatyPerry_PRISM_CoverArt

In vlammen ging hij op, de iconische blauwe pruik die Katy Perry droeg in haar bekende video voor Californian Gurls. Hiermee werd het duidelijk dat het mierzoete meisjesidool met haar nieuwe album niet in het verlengde zou opereren van haar hitalbum Teenage Dream. Van rebelse puber op One Of The Boys naar schattig meisje, naar.. ja, wat probeert Miss Perry met haar derde album PRISM ons duidelijk te maken? Ik denk dat het groeiproces nu zo’n beetje tegen haar einde loopt en dat we op het hoesje in de ogen van een zelfverzekerde, stoere vrouw kunnen kijken. In ieder geval, zo klinkt de plaat ook.

PRISM is er niet eentje in de categorie ‘hap-snap-snel-effe-een-albumpje-poepen’. Met zestien originele nummers is het een aardige zit, en er komt van alles op je af. Heel geleidelijk maken de nummers een overstap van het vrolijke Teenage Dream naar wat serieuzere materie. Toegegeven, het is even wennen. De suikerspinwolken, kleurrijke outfits en teenage dreams zijn wat lastiger te vinden op PRISM. De tracks Birthday en This Is How We Do schurken daar nog een beetje tegenaan, maar klinken daarin toch een stukje volwassener.

Maar Katy Perry denkt op de plaat toch wat meer na over de dingen. By The Grace Of God en Ghost gaat ze zeker de diepte in. Dat zijn ook nummers die PRISM nodig heeft. Uitzichtloze nummers over liefde, het zij verdriet of pril, zijn gelukkig beperkt tot een minimum. De nummers die wel hierover gaan zijn gelukkig leuk genoeg, zoals Legendary Lovers en Double Rainbow. Het (zomer)nummer International Smile valt een beetje buiten de boot op PRISM; met zoveel plaatsnamen in de lyrics had het makkelijk op een album van Pitbull gekund, maar dankzij de prima muziek zou ik ‘m eerder op voorganger Teenage Dream hebben gezet.

Perry’s derde wordt eigenlijk nooit saai, en nummers die in de schaduw van de singles staan zijn prima aan te horen. Tegen het einde merk je dat zestien nummers (bijna een vol uur) misschien net wat te veel is, maar daartussen zitten zeker meerdere tracks die een zelfverzekerde, stoere Katy Perry laten zien, die er geen enkele moeite mee heeft om zonder blauwe pruik te overtuigen.

Luister van PRISM:

  • Birthday
  • This Is How We Do
  • Ghost
  • Double Rainbow

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

De blauwe pruik verbranding:

Of lees dit

CONCERT: Billy Talent in 013

Na Simple Plan en Sum41 staat op 23 november die andere grote Canadese punkband in het Tilburgse 013:

CONCERT: The Driver Era in 013

De broertjes Lynch van The Driver Era maakten met Summer Mixtape een heerlijke soundtrack voor een relaxete zomer,