REVIEW: Kele – Trick

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Deze maand bracht de oud-Bloc Party frontman Kele Okereke zijn tweede soloplaat uit. Na een lang tijd van geschipper of Bloc Party wel of niet bleef bestaan bleek er niks anders op te zitten om in 2012 een tweede pauze in te lassen (lees: er gewoon mee te stoppen). Iets waar de bandleden zelf nog het minst verdrietig mee waren. Zanger Kele pakte zijn solocarrière weer op, waar een kleine week geleden het album Trick uitrolde.

Als solo-artiest is Kele wat meer van de draaitafels en synths, dus niks geen rete-catchy gitaarlijntjes en brute indierock à la Bloc Party. Voor zijn eerste album The Boxer (2010) maakte hij al gebruik van prettige beats. Op Trick gaat hij iets zorgvuldiger om met luide arrangementen, sterker nog, het lijkt tien nummers lang een achtergrondsoundtrack van een atmosferische science fiction game. Dat is in principe best een interessante insteek, maar er moet wel creatief mee worden gespeeld om dat een beetje aantrekkelijk te houden, en dat lukt niet echt. Hier en daar wat female vocals (First Impressions, Closer) brengen een sprankje hoop, maar veel haalt het niet uit. De zweverige trance is in kwaliteit prima, maar verveelt gewoon echt heel snel. Singles Doubt en Coasting weten het boeltje ook niet echt te redden.

Tegen het einde maken Silver And Gold en Stay The Night het allemaal weer een beetje goed door wat meer van het gebaande pad af te wijken. Een EP met vijf nummers van Trick zou een stuk bevredigender zijn geweest; nummers zoals Humour Me en Year Zero zijn een smet op eigenlijk prima concept. Het hele album is dus niet bepaald een aanrader, maar ik zou zeker even onze tips checken.

Luister van Trick:

  • First Impressions
  • Closer
  • Stay The Night
  • Silver And Gold

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit